Υγεία: «Δεν έχεις, δεν βλέπεις». Αδυναμία εξυπηρέτησης από το ΓΝΘ Παπανικολάου

Του Ερμή Παπαχριστοφόρου

Άλλη μία περίπτωση ταλαιπωρίας πολίτη που σχετίζεται με την Δημόσια υγεία καταγράφηκε αυτές τις ημέρες όταν σε προσπάθειά του να κλείσει επείγον ραντεβού στο ΓΝΘ Παπανικολάου, για χειρουργική επέμβαση στο μάτι, το νοσοκομείο αδυνατούσε να τον εξυπηρετήσει.

Πιο συγκεκριμένα ο πολίτης αναφέρει ότι ήταν πολύ δύσκολο να έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με το νοσοκομείο, αλλά ακόμα και αν το επιτύγχανε ύστερα από πολλές προσπάθειες, τότε η απάντηση που λάμβανε ήταν συνεχώς η ίδια “δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες”.

Η μόνη δίοδός του αλλά και άλλων πολιτών που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, γεγονός που ολοένα και αυξάνεται το τελευταίο διάστημα, είναι η μεταστροφή τους σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Τα ερωτήματα όμως που τίθενται είναι τα εξής: 

Μπορεί ο πολίτης να πληρώσει; 

Και να έχει την δυνατότητα να το κάνει, τότε γιατί πλήρωνε τόσα χρόνια εισφορές για την υγεία; 

Όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τι θα απογίνουν; 

Τελικά ποιος είναι υπόλογος και υπεύθυνος για όλη αυτήν την παρωδία;

Η οικονομική εξαθλίωση του λαού καλπάζει στις μέρες μας, πέρα από όλες τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Έλληνας. Είναι τραγικό να ανησυχεί και να έχει ανασφάλεια ακόμα και για τα αυτονόητα.

Οι λανθασμένες αποφάσεις και η κακή διαχείριση της εξουσίας είναι τα αίτια που οδήγησαν ένα ολόκληρο δημόσιο σύστημα υγείας σε αυτήν την κατάπτωση χωρίς τέλος. Ουσιαστικά παρατηρούμε μία πλήρη κυβερνητική ανικανότητα επίλυσης των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην λειτουργία των δομών της δημόσιας υγείας.

Τελικά για να επανέλθει ο όρος “δημόσια υγεία” στην πραγματική της διάσταση, θα πρέπει η πολιτεία να παρέχει  ένα δωρεάν αλλά ταυτόχρονα λειτουργικό σύστημα υγείας σε όλες τις περιπτώσεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και προς όλους.

 Υγιής πολίτης σημαίνει υγιή πολιτεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *