Άδωνις Γεωργιάδης: Ένας ακόμη Υπουργός της κυβέρνησης σε παραλήρημα

Του Παρασκευά Αρσενίου

Το Ασκληπιείο Βούλας επισκέφθηκε «απροειδοποίητα» ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης στις 11/6/24. Κατά την παρουσία του εκεί αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων πήγε να του εκθέσει τα προβλήματα του νοσοκομείου. Η αντίδραση του υπουργού ήταν απαξιωτική και προσβλητική προς την κ. Δέσποινα  Τοσουνίδου Ιατρό και πρόεδρο του σωματείου και μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ και του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. Απευθύνθηκε προς τους ασθενείς ρωτώντας τους αν είναι ευχαριστημένοι. Οι κυρία Τοσουνίδου του είπε  «οι ασθενείς μένουν ευχαριστημένοι από την δουλειά μας, όχι από την πολιτική σας». Ο υπουργός χάνοντας την ψυχραιμία του ανταπάντησε «από την δική σου ιατρική δουλειά αποκλείεται να μένει ασθενής ευχαριστημένος».

Ο κος Γεωργιάδης φαίνεται να πρωτεύει στα αγωνίσματα του αριβισμού, της αλαζονείας και της κατάχρησης εξουσίας. Μη αντέχοντας τον οιοδήποτε αντίλογο καταφεύγει σε επιθέσεις επί προσωπικού επιπέδου προσπαθώντας έτσι να κερδίσει σε εντυπώσεις. 

Τελικά μια τέτοια συμπεριφορά μας ωθεί να συμπεράνουμε ότι αυτή αποτελεί δείγμα της νοοτροπίας κάποιων από τους κυβερνώντες από τους οποίους λείπει η ανδρεία, η υπευθυνότητα και ήθος. 

 Η συμπεριφορές τύπου κυρίων Γεωργιάδη και Αυγενάκη είναι ένα δείγμα της έλλειψης σεβασμού προς τον πολίτη τον οποίο υποτίθεται ότι είναι εκεί, σε αυτόν τον θώκο, για να τον υπηρετούν και όχι να τον χλευάζουν και να τον προσβάλουν. 

Ο υπουργός δεν φαίνεται να αλλάζει τοποθέτηση καθώς 20 ημέρες τώρα δεν έχει δείξει κάποια μεταμέλεια για τον τρόπο που φέρθηκε. 

Με τις παρούσες συνθήκες όπου οι γιατροί μας προσπαθούν, μέσα σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία, με ελλείψεις υλικών, με εξαντλητικές εφημερίες, να πράττουν το αυτονόητο που απορρέει από την ιδιότητα τους, το ελάχιστο από μέρους των κυβερνώντων θα ήταν η αναγνώριση του έργου τους και ανάλογος σεβασμός. 

Οι γιατροί περιμένουν τον υπουργό υγείας να ενσκήψει στα προβλήματα, να συσκεφθεί με αυτούς που καθημερινά τα αντιμετωπίζουν και γνωρίζουν καλύτερα τις λύσεις τους. Κάθε άλλη προσέγγιση είναι ακατάλληλη και αχαρακτήριστη. 

Το σύστημα υγείας είναι αυτό που χρειάζεται αντιμετώπιση εντατικής θεραπείας. Πρόθεση δεν φαίνεται να υπάρχει από την παρούσα κυβέρνηση και τους προκατόχους της που με ρυθμό σταθερό και ύπουλο οδηγούν το σύστημα Δημόσιας υγείας προς την ιδιωτικοποίηση. 

Είναι επικίνδυνο το πολύτιμο αγαθό της υγείας και της ανάκτησής της, όταν αυτή χαθεί, να αφήνεται σε χέρια ιδιωτών που το βλέπουν ως επικερδή επιχείρηση και επενδύουν σε αυτήν εκατομμύρια γιατί εκατομμύρια προσβλέπουν να κερδίσουν.

Μια υγιώς δομημένη πολιτεία που σέβεται τον πολίτη, γιατί πολιτεία χωρίς πολίτη δεν νοείται, φροντίζει την υγεία και την ευημερία του. Συμπεριφορές  αλαζονικές, απαξιωτικές, καταχρηστικές της εξουσίας δεν έχουν θέση σε αληθινή πολιτεία.

Η δομή και η λειτουργία των νοσοκομείων είναι ανάγκη να δίνει την αίσθηση της ασφάλειας στον πολίτη. Οι εργαζόμενοι σε χώρους υγείας πρέπει να αισθάνονται ότι τους σέβονται και ότι εκτιμούν την προσφορά τους στην βοήθεια του πάσχοντος ανθρώπου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *