Μεγαλύτερη από τον βασικό μισθό, η παροχή αυτοκινήτων στους 300 της Βουλής

Του Πέτρου Ιακώβου

Με την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων με Αριθμ. Πρωτ. 15778, Διεκπ. 10670 (2), η οποία δημοσιεύτηκε στο τεύχος πρώτο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, αρ. Φύλλου 210 στις 20 Δεκεμβρίου 2023 και την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, με την υπό Αναλυτικό Λογαριασμό Εξόδου (Α.Λ.Ε.) 2440301002 εγγεγραμμένη πίστωση του Προϋπολογισμού της Βουλής, αποφασίστηκε το μηνιαίο μίσθωμα για τη μακροχρόνια μίσθωση (leasing) να οριστεί σε ποσό έως 470€ πλέον Φ.Π.Α., για τα αυτοκίνητα μέχρι 1.600 c.c. που αφορούν στους Βουλευτές Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιώς και Επικρατείας και σε ποσό μέχρι 800€ πλέον Φ.Π.Α., για τα αυτοκίνητα μέχρι 2.000 c.c. που αφορούν στους Βουλευτές των υπολοίπων περιφερειών της Χώρας και στους Έλληνες Βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να δούμε τα νέα για την «σαρωτική ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων των 300 βουλευτών», οι οποίοι ήδη τα απολαμβάνουν.

Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες βουλευτές εκτός από τα υπόλοιπα τεράστια προνόμια που έχουν νομοθετήσει για τον εαυτό τους, έχουν κατοχυρώσει να υπάρχει και η διάκρισή τους από την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, σε ότι αφορά την πολυτέλεια, την άνεση, την τεχνολογία και την ασφάλεια των αυτοκινήτων με τα οποία κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας και φυσικά όλα αυτά με το δημόσιο χρήμα που συνεισφέρουν οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες σε αυτούς.

Η δε πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών κυκλοφορεί με ταλαιπωρημένα αυτοκίνητα εικοσαετίας στους επικίνδυνους επαρχιακούς δρόμους, τα οποία οδηγούν τους επιβάτες των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης σε καθημερινά  ατυχήματα, εκ των οποίων πάρα πολλά είναι εξαιρετικά σοβαρά που οδηγούν σε τραυματισμούς, αναπηρίες και θανάτους. Είναι γεγονός ότι το ποσοστό των πολιτών που χάνεται στους Ελληνικούς δρόμους είναι πολύ μεγάλο. 

Όσοι από τους πολίτες επιθυμούν μία επιπλέον ασφάλεια στην οδήγηση στους εξαιρετικά επικίνδυνους ελληνικούς δρόμους, με πιο σύγχρονα αυτοκίνητα, όπως αυτά που έχουν οι Έλληνες βουλευτές, είναι υποχρεωμένοι, βάσει νόμου, να καταβάλουν εξωφρενικούς δασμούς εισαγωγής, φορολογικές επιβαρύνσεις, μεγάλους συντελεστές ΦΠΑ, και συντελεστές τέλους ταξινόμησης, οι οποίοι καθορίζονται όχι μόνο ανάλογα με τη φορολογητέα αξία των αυτοκινήτων, αλλά διαφοροποιούνται περαιτέρω, σύμφωνα με την εκπεμπόμενη μάζα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και τις προδιαγραφές των συνεχόμενων νέων προτύπων εκπομπών ρύπων (Euro 1, 2, 3, 4, 5, 6), που αυτά πληρούν εκ της κατασκευής τους.

Για να αντιληφθούμε περαιτέρω την αδικία που έχουν νομοθετήσει οι βουλευτές κατά των Ελλήνων πολιτών, θα αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση με αριθμ. 25058, η οποία δημοσιεύτηκε στο τεύχος Β’, Αρ. Φύλλου 1974 την 29η Μαρτίου 2024 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και την υπογράφει η Υπουργός Εργασίας Δόμνα – Μαρία Μιχαηλίδου, από την 1η Απριλίου 2024, ο νόμιμος κατώτατος μισθός για πλήρη απασχόληση ορίστηκε στα οκτακόσια τριάντα ευρώ (830,00 €). 

Δηλαδή οι παροχές ενός αυτοκινήτου, (μηνιαίο μίσθωμα leasing, απαλλαγή τελών κυκλοφορίας, ΦΠΑ, διοδίων, μηνιαία επιδότηση καυσίμων και συντήρησή του),  σε κάθε έναν από τους 300 βουλευτές της Ελληνικής βουλής, ξεπερνάει πολλές φορές τον νόμιμο κατώτατο μισθό πλήρους απασχόλησης ενός Έλληνα εργαζόμενου!       

Και όλα αυτά τα δώρα τα απολαμβάνουν οι αντιπρόσωποι του έθνους, χωρίς ίχνος ντροπής και με πλήρη καταπάτηση των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 4 του Ελληνικού Συντάγματος (ΦΕΚ Α’ αρ. Φύλλου 211/24 Δεκεμβρίου 2019) και των άρθρων 20 (Ισότητα έναντι του νόμου) και 21 (απαγόρευση κάθε διάκρισης) του Τίτλου ΙΙΙ του Χάρτη των Θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2012/C 326/02)!

Η αξία της Ισότητας είναι η επ’ ακριβώς παροχή ίσων ευκαιριών προς όλους τους πολίτες χωρίς καμία διάκριση και χαρακτηρίζει μία δίκαιη πολιτεία. Επίσης η ασφάλεια όλων των πολιτών είναι καθήκον της πολιτείας. Κατά συνέπεια δεν συνάδει σε καμία περίπτωση ο Έλληνας πολίτης να κυκλοφορεί στους δρόμους με αυτοκίνητα που δεν παρέχουν ασφάλεια, την ίδια στιγμή που όλοι οι Έλληνες βουλευτές, αδιακρίτως κόμματος, έχουν νομοθετήσει για τον εαυτό τους το προνόμιο να διαλέγουν και να απολαμβάνουν την ενεργητική και παθητική ασφάλεια, των σύγχρονων υπερπολυτελών αυτοκινήτων, με δημόσιο χρήμα.

Είναι η ώρα τόσο αυτή η διάκριση μεταξύ των πολιτων και των πολιτικών προσώπων  όσο και η έλλειψη δικαίου στην χώρα μας πρέπει να τελειώσει και αυτό μπορεί να συμβεί αλλάζοντας οι πολίτες την διαχείριση της χώρας από την κομματοκρατία εκλέγοντας τον πολιτικό φορέα του Έθνους, την Ελλήνων Συνέλευσις, ο οποίος έχει δεσμευτεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με τις προγραμματικές του δηλώσεις, στις οποίες αναφέρονται οι τεράστιες αλλαγές στον Πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό, αλλά και την φορολογική πολιτική.

Οι αλλαγές αυτές θα αφορούν την αναβάθμιση όλων των υπαρχόντων Εθνικών δικτύων και δρόμων, καθώς και την απόκτηση των ασφαλέστερων αυτοκινήτων για όλους τους Έλληνες πολίτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *