Η κοροϊδία της δήθεν στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα

Του Πέτρου Ιακώβου

Η προπαγανδιστική μηχανή, των ελεγχόμενων από το καθεστώς ΜΜΕ, διατυμπανίζει ότι ο πρωθυπουργός (μαζί με το επιτελείο των υπουργών  Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) συναντήθηκε στο Στρασβούργο με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το σχετικό επιτελείο της και απέσπασε την υπόσχεσή της ότι θα στηρίξει τη χώρα μας με χρηματοδότηση συνολικού ύψους 2,25 δισ. ευρώ από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης.

Σκοπός αυτού του οικονομικού πακέτου υποτίθεται οτι είναι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και καταστροφικές πλημμύρες στην χώρα μας.

Αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα συνάντησης και την υπόσχεσή της για οικονομική βοήθεια, θαρρείς και μας έκανε κάποια χάρη.

Αν προσέξουμε τα χαμόγελα του πρωθυπουργού και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παραπάνω φωτογραφία, θα διαπιστώσουμε ότι και οι δύο κοροϊδεύουν κατάμουτρα τον ελληνικό λαό, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Ας διευκρινιστούν τα εξής δύο σημαντικά δεδομένα:  

1. Τα χρήματα που υποσχέθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι κατ’ ουσίαν δικά μας και αποτελούν ένα απειροελάχιστο τμήμα του τεράστιου ποσού που έχουμε δώσει στην ΕΕ, μέσω του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), από το 1987 μέχρι και σήμερα -δηλαδή, επί 36 ολόκληρα χρόνια!

Η ΕΕ μας επιστρέφει ελάχιστα ψίχουλα από αυτά που της δίνουμε! 

Πράγματι το εξωφρενικό ποσοστό (24%) του ΦΠΑ που πληρώνει η χώρα μας στην ΕΕ αφορά τον πραγματικό ετήσιο τζίρο της.

Μελετώντας τον παρακάτω πίνακα των Κρατικών Απολογισμών της χώρας των τελευταίων εφτά (7) οικονομικών ετών διαπιστώνουμε ότι τζίρος που εισπράχθηκε συνολικά ισούται με 6.766.214.406.959,32 τρισεκατομμύρια Ευρώ.

Με άλλα λόγια, μόνο τα τελευταία 7 χρόνια, (απο τα 36 που η Ελλάς ανήκει στην ΕΕ), πληρώσε σε ΦΠΑ περίπου 1,62 τρισεκατομμύρια ευρώ και ο Πρωθυπουργός της χώρας πανηγύρισε για τα 2,25 δισεκατομμύρια ευρώ που θα πάρουμε από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για τις καταστροφές που πλήξαν την χώρα μας το καλοκαίρι του 2023!

2. Για ποιον λόγο ο πρωθυπουργός προβάλλει ότι τάχαμου η ΕΕ θα βοηθήσει οικονομικά τη χώρα μας, ώστε να καλυφθεί ένα απειροελάχιστο μέρος των ζημιών που προκάλεσαν οι φυσικές καταστροφές αυτό το καλοκαίρι, αφού η Ελλάδα διαθέτει ήδη για έξοδα πάνω από 806,87 δισ. ευρώ όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε στον Κρατικό Προϋπολογισμό του Οικονομικού έτους 2023, (Νόμος 5004/2022, ΦΕΚ Α, αρίθμ. 235/19.12.2022), τον οποίο βλεπουμε στην παρακάτω φωτογραφία;

Γιατί ο πρωθυπουργός δεν κάνει άμεση χρήση των χρημάτων, που αποδεδειγμένα υπάρχουν στα κρατικά ταμεία, και καμώνεται ότι ψάχνει βοήθεια από την ΕΕ;

Γιατί, κανείς από τους κομματικούς ευρωβουλευτές δεν έχει μιλήσει γι’ αυτό το μείζονος σημασίας ζήτημα όλα αυτά τα χρόνια;

Γιατί τα 7 κόμματα της αντιπολίτευσης τηρούν σιγήν ιχθύος γι’ αυτό το γεγονός;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *