Σε κρίση «πολιτικής έπαρσης» ο Λ. Αυγενάκης

Του Χαριτόπουλου Χαράλαμπου

Παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε ένα πρωτοφανές περιστατικό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου ο πρώην υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, κινήθηκε απειλητικά εναντίον  εργαζομένων εταιρείας, επειδή ήθελε να μπει στο αεροπλάνο παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πτήση είχε ήδη κλείσει.

Η είδηση του επεισοδίου,  μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ αλλά και μέσω του διαδικτύου σε όλη την Ελλάδα όπως επίσης  μεταδόθηκε και σε πολλά διεθνή τηλεοπτικά μέσα.

https://youtu.be/3gZ8XCzzWGQ?si=2vzeZFpHAGJaUnKb

Είδαμε για ακόμη μία φορά να εκδηλώνεται βίαιη συμπεριφορά με έπαρση από εκλεγμένο πολιτικό κατά ενός υπαλλήλου. Αυτό όμως γίνεται διότι οι πολιτικοί γνωρίζουν ότι προστατεύονται από ασυλία, η οποία πηγάζει από την θέση εξουσίας η οποία τους δίνει την αίσθηση της ανωτερότητας. Έτσι οδηγούνται και πράττουν το άδικο κατά οποιουδήποτε πολίτη. 

Το κόστος για αυτήν την απαράδεκτη πράξη, ήταν να διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., αλλά όχι από το κόμμα χωρίς να χάνει την βουλευτική του έδρα! Επίσης του επιβλήθηκε η «εξοντωτική» ποινή της αποχής από τα βουλευτικά του καθήκοντα για 15 ημέρες, από τον πρόεδρο της Βουλής.

Με λίγα λόγια μετά την αδικαιολόγητη συμπεριφορά του, η ποινή ήταν να κάνει «διακοπές»!

Σε μία δίκαιη πολιτεία, οι πολίτες είναι ίσοι μεταξύ τους, οι νόμοι και οι κανόνες ισχύουν για όλους το ίδιο, ασχέτως της θεσμικής ή εργασιακής τους θέσης, κανένας δεν είναι υπεράνω κανενός! 

Βάση αυτού δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε ασυλία για πολιτικούς που διαπράττουν άδικες πράξεις, οι οποίες θα  τους επιφέρουν και τις ανάλογες ποινές άμεσα. 

Δίχως την ασυλία των πολιτικών θα εκλείψει το: Ξέρεις ποιός είμαι εγώ; 

Μια τέτοιου είδους συμπεριφορά είναι καταδικαστέα, ειδικά όταν προέρχεται από θεσμικά πρόσωπα τα οποία δίνουν το δείγμα σε όλους για το «άγεσθαι» και το «φέρεσθαι» εντός της πολιτείας.  

Είναι δίκαιος ο καιρός ώστε να εφαρμοστούν νόμοι οι οποίοι θα προάγουν την δικαιοσύνη, την ευημερία, την ευρυθμία και την ευδαιμονία των πολιτών.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί όταν όλοι μαζί το επιδιώξουμε, αφήνοντας στην άκρη αυτά που μας διαχωρίζουν και να αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

One thought on “Σε κρίση «πολιτικής έπαρσης» ο Λ. Αυγενάκης

  1. Καλά τα λέτε Κε Χαριτοπουλε.
    Για τους βουλευτές μας (τα μαναρια μας) δεν ισχύει το “Έγκλημα και τιμωρία) , αλλά το (Έγκλημα και ανταμοιβή – χάιδεμα).
    Πάντως ο λόγος σας είναι ουσιαστικός και περιεκτικός. Αναφέρετε το γεγονός χωρίς πολλά λόγια για να μην κουράζει και δεν διαβάζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *