Απαξίωση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές

Απαξίωση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές

Του Πέτρου Ιακώβου

Ενόψει των επικείμενων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίες θα  πραγματοποιηθούν στο χρονικό διάστημα 6 με 9 Ιουνίου 2024, κάναμε μία έρευνα σχετική με την δράση και το έργο των Ελλήνων ευρωβουλευτών, τους οποίους είχαμε στείλει, να μας εκπροσωπήσουν θεσμικά στο Ευρωκοινοβούλιο.

Από την έρευνά μας προέκυψε το γεγονός ότι η διεκδίκηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, δεν ήταν στην ατζέντα της πλειοψηφίας των Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

Το ζήτημα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων τέθηκε ως θέμα, εκτός ημερήσιας διάταξης προς ψήφιση, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, μετά από το αίτημα του ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Επαμεινώνδα Μαριά.

Μπορούμε να δούμε το γεγονός στο παρακάτω βίντεο.

Όπως διαπιστώσαμε στο βίντεο, μετά την ψηφοφορία το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, τελικά απορρίφθηκε, καθώς στην ψηφοφορία συμμετείχαν 296 Ευρωβουλευτές, εκ των οποίων υπέρ του ψηφίσματος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας ψήφισαν μόνο 79, κατά ψήφισαν 199, ενώ οι υπόλοιποι 18 απείχαν της ψηφοφορίας.

Εξυπακούεται ότι όταν κάποιος είναι θεσμός και εκπροσωπεί την χώρα μας, οφείλει να έχει μία πολύ συγκεκριμένη ατζέντα θεματολογίας και καθηκόντων, για την οποία να είναι απόλυτα ενημερωμένος και προετοιμασμένος.

Καθήκον του ευρωβουλευτή μας στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι η προάσπιση, η ανάδειξη, η προώθηση κάθε πνευματικού δικαίου και οτιδήποτε προάγει τα συμφέροντα των πολιτών της χώρας και του Έθνους μας.

 Από περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, στην ψηφοφορία για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, συμμετείχαν μόνο 7 από τους 27 συνολικά Έλληνες και Κύπριους Ευρωβουλευτές!

Οι 7 Έλληνες Ευρωβουλευτές, που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας, ήταν οι εξής: 

1. Επαμεινώνδας Μαριάς (Ανεξάρτητος είχε εκλεγεί με το ΑΝ.ΕΛ.)

2. Νίκος Χουντής, (Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά),

3. Κωνσταντίνος Παπαδάκης, (ΚΚΕ)

4. Κωνσταντίνα Κούνεβα (ΣΥΡΙΖΑ)

5. Γιώργος Επιτήδειος (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ)

6. Λάμπρος Φουντούλης (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ)

7. Ελευθέριος Συναδινός (Ανεξάρτητος, είχε εκλεγεί με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ). 

Οι 20 Έλληνες Ευρωβουλευτές που δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας ήταν:

1. ο Νίκος Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ)

2. η Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ (Ν.Δ.)

3. ο Γιώργος Γραμματικάκης (Ποτάμι)

4. ο Θοδωρής Ζαγοράκης (Ν.Δ.)

5. ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος (ΚΚΕ)

6. η Εύα Καϊλή (Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη)

7. ο Στέλιος Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ)

8. ο Μανώλης Κεφαλογιάννης (Ν.Δ.)

9. ο Μίλτος Κύρκος (Ποτάμι)

10. ο Γιώργος Κύρτσος (Ν.Δ.)

11. ο Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ)

12. η Σοφία Σακοράφα (ΜέΡΑ25)

13. η Μαρία Σπυράκη (Ν.Δ.)

14. ο Κώστας Χρυσόγονος (Ανεξάρτητος, ο οποίος είχε εκλεγεί με το ΣΥΡΙΖΑ)

15. ο Γιώργος Γεωργίου (ΑΚΕΛ, Κύπρος)

16. ο Νιαζί Κιζιλγιουρέκ (ΑΚΕΛ, Κύπρος)

17. ο Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, Κύπρος)

18. ο Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ, Κύπρος)

19. ο Λουκάς Φουρλάς (ΔΗΣΥ, Κύπρος)

20. ο Λευτέρης Χριστοφόρου (ΔΗΣΥ, Κύπρος)

Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι στο τόσο σοβαρό θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, δεν υπήρξε η στοιχειώδης προετοιμασία καθώς, αφενός ο  Επαμεινώνδας Μαριάς κατέθεσε το αίτημα του προς ψήφιση πολύ πρόχειρα εκτός ημερησίας διάταξης και αφετέρου δεν υπήρξε ούτε ο στοιχειώδης συντονισμός μεταξύ των Ελλήνων ευρωβουλευτών Ελλάδας και Κύπρου.

Εκτός αυτού, μετά την αποτυχία της αναγνώρισης της Γενοκτονίας, προκλήθηκε και πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή και του Επαμεινώνδα Μαριά, καθώς και του Έλληνα υποψηφίου ευρωβουλευτή του κόμματος του Σύριζα Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει το κόμμα της Ν.Δ., ότι δεν στήριξε την πρόταση του Μαριά, όμως δεν έπραξε το ίδιο και για το δικό του κόμμα, τον Σύριζα, που επίσης δύο ευρωβουλευτές του, δεν στήριξαν την πρόταση!

Μέσα από το γεγονός αυτό γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει ομονόηση, ούτε υπάρχει κοινή γραμμή στα θέματα που έχουν να κάνουν με την πατρίδα και το έθνος μας. Φαίνεται ότι τα κόμματα είναι φτιαγμένα μόνο για να αντιπαρατίθενται μεταξύ τους, χωρίς να τους ενδιαφέρει καθόλου η εθνική ομοψυχία και το εθνικό συμφέρον. Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα παραμένει μία χώρα σε παρακμή.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι από τότε έως και σήμερα, έτος 2024, ακόμη δεν έχει τεθεί, ως ένα προσεκτικά σχεδιασμένο και οργανωμένο θέμα της  αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων αδελφών μας, στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Η κομματοκρατία απαξιώνει συστηματικά όλα τα εθνικά δίκαια μας. 

Είναι γεγονός ότι, όπως στην Ελλάδα έτσι και στην Ευρώπη, η παρουσία της κομματοκρατίας μας στοιχίζει πολύ ακριβά, χωρίς να υπάρχει κάποιο ωφέλιμο αποτέλεσμα.   

Θα έπρεπε οι Έλληνες ευρωβουλευτές να είναι σύσσωμοι και να ενεργούν ομόνοα, ως μία μονάδα, έχοντας μόνο ένα κοινό στόχο και σκοπό που είναι η υπεράσπιση των Εθνικών συμφερόντων, της Ελληνικότητας και όλων των Ελλήνων πολιτών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *