Η κυβέρνηση παραδίδει μαθήματα «επικοινωνιακής επιστήμης» μέσω των εξαγγελιών στην Δ.Ε.Θ

Του Πέτρου Ιακώβου

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 μίλησε στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ομιλία του πρωθυπουργού διήρκησε για 1 περίπου ώρα και περιλάμβανε την εξαγγελία της πολιτικής της κυβέρνησης προς τους δημόσιους υπαλλήλους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, μέσω μιας υποσχετικής δέσμης αρκετών δεκάδων μέτρων, για το διάστημα που έχει απομείνει έως την εξάντληση της κυβερνητικής της θητείας το 2027, στο θεωρητικό βάθος ολόκληρης της τετραετίας.

Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε ότι είναι εντελώς αποκομμένος από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες της χώρας μας. 

Η κυρίαρχη εντύπωση που προκλήθηκε σε όλους όσους παρακολούθησαν την ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν η ίδια με την εντύπωση που θα προκαλούσε, η παρακολούθηση ενός τυπικού επιδοτούμενου σεμιναρίου, με θέμα το μάθημα της «Επιστήμης των δημοσίων σχέσεων και της Επικοινωνίας». 

Στην ομιλία αυτή ο πρωθυπουργός έκανε περισσότερο επίδειξη των εκφράσεων του προσώπου του, του τόνου, της χροιάς και της κλιμάκωσης της φωνής του, καθώς και τις χειρονομίες, την στάση και τις κινήσεις του σώματος, παρά στην ουσία του περιεχομένου αυτής καθαυτής της ομιλίας του που αφορούσε δεκάδες και ανούσιες υποσχέσεις. 

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για διαχείριση κουπονιών και τραγελαφικών παροχών, δίκην αντίδωρων και επιδομάτων, την διαχείριση ενός συνεχώς αυξανόμενου εξωτερικού δημόσιου χρέους, την διαχείριση για πολλοστή φορά των κόκκινων δανείων, την διαχείριση της φτώχειας, την έλλειψη διαχείρισης της γραφειοκρατίας, του πληθωρισμού και της ακρίβειας. 

Έδειξε να καμαρώνει για την επιβολή του φόρου κρουαζιέρας ανά επιβάτη, που θα αποβιβάζεται σε ελληνικό λιμάνι, καθώς και φόρου ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση. 

Μίλησε για επιμονή και αντοχή στον χρόνο, προκειμένου να δούμε σαφή και ορατά αποτελέσματα, μόνο όμως όταν αυτά ωριμάσουν, σε μία μακρά διαδρομή μετασχηματισμού της χώρας σε όλα τα πεδία.

Τον μετασχηματισμό αυτό τον βάφτισε δίδοντας την φανταχτερή ονομασία, ως «πολυδύναμο εκσυγχρονισμό».

Η γραμματική ερμηνεία της λέξης «μετασχηματισμός της χώρας» σημαίνει κυριολεκτικά την αλλαγή του σχήματος της χώρας και αυτό υποκρύπτει κάτι πολύ ύποπτο και ενδεχομένως χαοτικό.

Υποσχέθηκε δε να καλύψει το χαμένο έδαφος εξαιτίας των μνημονίων κατά τρόπο που η επόμενη γενιά, (δηλαδή αυτό σημαίνει μια περίοδο 30 ετών!), να αισθάνεται ότι μπορεί να ζήσει καλύτερα από την προηγούμενη.

Μα κ. Μητσοτάκη με την πολιτική που ήδη εφαρμόζεται από την κυβέρνησή σας, είναι αμφίβολο εάν θα υπάρξει γενιά Ελλήνων σε 30 χρόνια.

Η χώρα χρειάζεται άμεσα να διοικηθεί από τον πολιτικό φορέα της Ελλήνων Συνέλευσις, ο οποίος έχει προγραμματίσει να εκτελέσει άμεσα όλες τις απαραίτητες πράξεις που απαιτούνται για να γίνει μία μοναδική και ανεπανάληπτη μεταρρύθμιση ευταξίας στην χώρα μας διαθέτοντας κατατεθειμένα και κλειδωμένα, ορισμένα από τα οικονομικά εργαλεία του Αρτέμη Σώρρα, ήτοι τα 600 δις δολάρια ΗΠΑ και τα 2,3 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Η περιουσία αυτή έχει πλέον εκχωρηθεί υπέρ των Ελλήνων, της Ελλάδος και του εν γένει απανταχού Ελληνισμού και είναι έτοιμη να εκταμιευθεί αμέσως μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας μας η Ελλήνων Συνέλευσις.

Η εγκυρότητα και η ισχύς των οικονομικών αυτών εργαλείων συνοδεύονται με μία σειρά αδιαμφισβήτητων και αδιαφιλονίκητων διαπιστευτηρίων και νομιμοποιητικών έγγραφων που επικυρώνουν την εγκυρότητα, γνησιότητα και ισχύ τους.

Την αλήθεια του γεγονότος αυτού έχει επικυρώσει η ίδια η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία εκ του θεσμικού της ρόλου, έλεγξε και διαπίστωσε την γνησιότητα, την εγκυρότητα και την ισχύ τους.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι με τα οικονομικά αυτά εργαλεία και άλλα που έπονται, η κυβέρνηση της Ελλήνων Συνέλευσις, έχει λυμένο το οικονομικό μέλλον της χώρας, αλλά μπορεί επίσης να υλοποιήσει κάθε μεταρρυθμιστική πράξη που απαιτείται για να ευδαιμονήσουν, επί τέλους, οι Έλληνες πολίτες και να ζήσουν σε μια ασφαλή πολιτεία που οι νόμοι της θα βγαίνουν μέσα από τις 12 Ελλάνιες Αξίες, τις 18 Ελλάνιες Αρχές και τους τρεις Πολιτειακούς νόμους, που περιγράφονται στην Ιδρυτική Διακήρυξη του Πολιτικού Φορέα της Ελλήνων Συνέλευσις και την οποία επίσης έχει ελέγξει και εγκρίνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. 

Η πρώτη από άμεσες πράξεις που έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει η Ελλήνων Συνέλευσις, αμέσως μόλις αναλάβει την διαχείριση της χώρας, θα είναι η κατάρτιση νομοσχεδίου για την ίδρυση ενός καθαρά Εθνικού Ελληνικού Πιστωτικού Ιδρύματος που θα αντικαταστήσει την κεντρική ιδιωτική Τράπεζα της χώρας μας, της οποίας το καταστατικό της, (το οποίο τροποποιείται όπως και όποτε θέλει το Διοικητικό Συμβούλιο), έχει ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή ως νόμος αυξημένης τυπικής ισχύος και χαράζει την νομισματική πολιτική και κατ’ επέκταση την πραγματική οικονομία της χώρας.

Έχει προγραμματιστεί να ακολουθήσει και έτερο νομοσχέδιο για την εξαγορά όλων των κόκκινων δανείων που υπάρχουν στις Τράπεζες, από το Πιστωτικό Ίδρυμα της Πολιτείας, όπως και η διαγραφή των χρεών των Ελλήνων προς το δημόσιο ταμείο καθώς και από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Προγραμματίστηκε επίσης αμέσως να σχηματιστεί επιτροπή κατάρτισης νομοσχεδίου πραγματικής ακύρωσης των μνημονίων και όλων των δανειακών συμβάσεων, όπως και επιτροπή κατάρτισης νομοσχεδίου ελέγχου για την διαπλοκή και τις πελατειακές σχέσεις όλων των συμβάσεων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και κρατών ή ιδιωτών.

Μετά από όλα αυτά είναι γεγονός ότι υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των εννοιών των λέξεων «μετασχηματισμός της χώρας» από μία κομματική κυβέρνηση και «μεταρρύθμισης της χώρας» από τον Εθνικό Πολιτικό φορέα του Ελληνικού Έθνους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *