«Γυμνή και εξαρτημένη» η άμυνα της χώρας

Του Πέτρου Ιακώβου

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2024 έγιναν τα εγκαίνια του γραφείου αντιπροσωπείας της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Aselsan Balkan, στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας των Σκοπίων.

Στα εγκαίνια αυτού του γραφείου παραβρέθηκαν ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των Σκοπίων, υποστράτηγος Αζίμ Νουρεντίν (Azim Nuredin), ο Διευθύνων Σύμβουλος & Πρόεδρος της Aselsan Αχμέτ Ακιόλ (Ahmet Akyol), ο Πρέσβης της Τουρκίας στα Σκόπια, Φατίχ Ουλουσόυ (Fatih Ulusoy), ο πρόεδρος των αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας, καθηγητής Δρ. Χάλουκ Γκοργκούν (Haluk Görgün) και άλλοι προσκεκλημένοι.

Όπως δήλωσε στα εγκαίνια της εταιρείας ο Χάλουκ Γκοργκούν, το γραφείο της Aselsan Balkan θα εξυπηρετεί, εκτός από τα Σκόπια και άλλες φιλικές προς την Τουρκία χώρες των Βαλκανίων. Τέτοιες χώρες θεωρούνται η Αλβανία, το Κόσοβο και η Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Η Aselsan είναι μια τουρκική εταιρεία στρατιωτικής βιομηχανίας που ιδρύθηκε το 1975, αμέσως μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Βόρεια Κύπρο, ανήκει στο Ίδρυμα Τουρκικού Στρατού και έχει την έδρα της στην Άγκυρα.

Ο κύριος τομέας λειτουργίας της στρατιωτικής αυτής βιομηχανίας είναι η έρευνα, η ανάπτυξη και η κατασκευή προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων και λογισμικών πληροφορικής, (στρατιωτικές συσκευές επικοινωνίας, νυχτερινής όρασης, θερμικές κάμερες, λέιζερ, συστήματα ραντάρ, ηλεκτρονικού πολέμου, στόχευσης, αυτοματισμού, άρματα μάχης, καθοδήγησης, αεράμυνας, μαχητικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κ.α.), τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται σε αεροπορικές, χερσαίες και θαλάσσιες στρατιωτικές δυνάμεις.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία την τελευταία δεκαετία έχει επεκταθεί σημαντικά στη διεθνή σκηνή, εξάγοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της σε περισσότερες από 70 χώρες στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Ενδεικτικά μερικές τέτοιες χώρες είναι η Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, η Μαλαισία, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Νότια Αφρική κα..

Σήμερα η εταιρία αυτή έχει πλέον περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους και σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές εκθέσεις της, τα τρέχοντα έσοδά της από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών, έχουν φτάσει τα 2,51 δισεκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας μία αύξηση εσόδων της τάξης του 35% από το 2022.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η Τουρκία έχει αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την αμυντική της βιομηχανία, σε αντίθεση με την χώρα μας που έχει εντελώς παροπλιστεί, καθώς πλέον δεν παράγει τίποτα δικό της και ειδικά πολεμικό εξοπλισμό.

Το γεγονός αυτό καθιστά την χώρα μας στρατιωτικά εξαρτημένη από άλλους, με αποτέλεσμα να έχει αποδυναμωθεί και να έχει οδηγήσει την πολεμική της ισχύ σε δυσμενή θέση, σε σχέση με τις δυνατότητες και την υποδομή της πολεμικής της βιομηχανίας που είχε.

Ο βαρύς εξοπλισμός και οπλισμός του Ελληνικού Στρατού πλέον είναι κυρίως ξένης κατασκευής, από εταιρείες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας, αλλά και άλλων χωρών.

Φυσικά υπεύθυνες για όλη αυτή την απαράδεκτη και εθνικά επικίνδυνη κατάσταση είναι οι κομματικές κυβερνήσεις, οι οποίες, κυριολεκτικά αποδιοργάνωσαν με την τεχνική της κακοδιαχείρισης, την λειτουργία των Ελληνικών βιομηχανιών στρατιωτικού υλικού που είχαν δημιουργηθεί με δημόσιο χρήμα, με σκοπό να τις ξεπουλήσουν σε ιδιωτικά συμφέροντα. 

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα κακοδιαχείρισης της Ελληνικής στρατιωτικής βιομηχανίας, θα αναφέρουμε, την εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), η οποία δημιουργήθηκε το 2014 με τη συγχώνευση της ΠΥΡΚΑΛ με την ΕΒΟ και έχει φτάσει μέσα σε 10 χρόνια να υπολειτουργεί καταχρεωμένη. 

Το ίδιο συμβαίνει και με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ), η οποία έχει πλέον έχει απομείνει μόνο με 1.380 εργαζόμενους, την ίδια περίοδο που η τουρκική στρατιωτική βιομηχανία αναπτύσσονταν, όπως είδαμε, με ξέφρενους ρυθμούς.

Μόνο μία πραγματική Ελληνική διοίκηση, όπως είναι η Ελλήνων Συνέλευσις, μπορεί να αντιστρέψει αυτή την απαίσια κατάσταση και να ισχυροποιήσει την χώρα μας στο βαθμό που, αν μη τι άλλο, να μπορεί να υπερασπιστεί επάξια τα σύνορά της.

Πάγια θέση της Ελλήνων Συνέλευσις είναι ότι, για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο.

Μόνο με κυβέρνηση της χώρας από την Ελλήνων Συνέλευσις, έχει προγραμματιστεί ότι η στρατιωτική βιομηχανία της χώρας μας θα δομηθεί κατά τρόπο που να είναι πλήρως αυτοδύναμη με αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. 

Μόνο η Ελλήνων Συνέλευσις εγγυάται ότι μπορεί να σταματήσει η διαρροή των καινοτόμων εφευρέσεων και τεχνολογιών προς ξένα κέντρα.

Οι καινοτόμες Ελληνικές εφευρέσεις θα εφαρμόζονται, θα αναπτύσσονται και θα εξελίσσονται μόνο από Έλληνες επιστήμονες και εφευρέτες, σε Ελληνικά εργοστάσια και σε συνεργασία με τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις της χώρας. 

Έχει προγραμματιστεί να δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή υπερσύγχρονων και ανωτέρων οπλικών συστημάτων και εξοπλισμού, σε κατασκευαστικές βιομηχανικές μονάδες αμιγώς ελληνικές, οι οποίες θα στηρίζονται στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη και θα δομηθούν πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής με ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών.

Θα κληθούν οι Έλληνες επιστήμονες και εφευρέτες από όλο τον πλανήτη, να έρθουν στην πατρίδα για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα τους, ενώ η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, κατά τρόπο που θα μπορούν εντελώς απερίσπαστοι να εκτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα.

Με τον τρόπο αυτό οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους τους, στον στρατό ξηράς, στο ναυτικό και στην αεροπορία με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα και οι Έλληνες πολίτες θα είναι υπερήφανοι που θα βιώνουν σε αυτή την χώρα, η οποία θα πρωτοστατεί σε όλους τους τομείς, κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *