Πράσινη Ανάπτυξη: Με «σφραγίδα» του ΣτΕ η καταστροφή του περιβάλλοντος

Της Ευθυμίας Εφραιμίδου

Τα τελευταία 50 χρόνια οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον το πιο συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο και χειρότερα και κάθε χρόνο οι κυβερνώντες με το ίδιο τρόπο και το ίδιο λεκτικό διαβεβαιώνουν ότι θα λάβουν αυστηρά μέτρα αλλα τελικά όπως θα διαβάσετε παρακάτω όχι μόνο αυστηρά μέτρα δεν πήραν ποτέ αλλά και συνέβαλαν με έμμεσο τρόπο στην αύξηση των πυρκαγιών που πολλές φορές ήταν και ανθρωποκτόνες.

Για τους νεότερους να θυμίσω στα πρακτικά της αναθεωρητικής βουλής του 1975 ο εισηγητής Κ.Τσάτσος για την ειδική διάταξη του άρθρου 117 παρ. 3 του Συντάγματος είχε αναφέρει ότι ο λόγος  που θεσπίζεται η διάταξη αυτή είναι ο «κίνδυνος μετατροπής των καταστροφεισών εκτάσεων με δασική βλάστηση είτε εις οικόπεδα είτε εις χωράφια…».

Το Σύνταγμα λοιπόν έχει δύο (2) άρθρα που αναφέρονται στην προστασία του περιβάλλοντος, το άρθρο 24 και άρθρο 117 παρ.3 όπου εκεί ο νομοθέτης πλέον έχοντας υπόψιν του την πλήρη προστασία των δασών εξειδικεύει την διάταξη μην αφήνοντας περιθώριο για εξαιρέσεις. Εξάλλου πολλές φορές έχουμε ακούσει την φράση «εκτός αν διάταξη νόμου ορίζει ρητά» και εδώ έχουμε  διάταξη άρθρου του ίδιου του Συντάγματος που ορίζει ρητά το πώς θα γίνεται η μεταχείριση των αναδασωτέων εκτάσεων από εκείνες των δασικών (άρθρο 24).

Ενώ λοιπόν ο νομοθέτης έχει εξειδικεύσει τις αναδασωτέες εκτάσεις με άρθρο του Συντάγματος το οποίο δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εξαίρεση έρχεται το Συμβούλιο της Επικρατείας και εκδίδει μια απόφαση σταθμό και στην ουσία ανοίγει μια κερκόπορτα για την εγκατάσταση ΑΣΠΗΕ(Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας) σε αναδασωτέες εκτάσεις.


Μάλιστα το σκεπτικό της απόφασης για όσους θα μπουν στον κόπο να την διαβάσουν θα τους εκπλήξει και θα τους βάλει σε σκέψεις για το τι μπορεί να κάνει το ΣτΕ σε άρθρα του Συντάγματος και σε πόσο επικίνδυνο σημείο για την Δημοκρατία μπορεί να φτάσει η έκδοση μιας τέτοιας είδους απόφαση.


Μάλιστα  τα νομικά σαΐνια στο σκεπτικό της απόφασης προβάλλουν το εξής παρανοϊκό 14.«….λόγω του γεγονότος ότι προηγήθηκε καταστροφή της δασικής βλάστησης, που ενδεχομένως, μάλιστα, να προκλήθηκε, με σκοπό τη ματαίωση του έργου.» δηλαδή “σκέφτηκαν” ότι ο εμπρησμός μπορεί διευκολύνει την μη εγκατάσταση ΑΣΠΗΕ σε αναδασωτέες εκτάσεις διότι με το άρθρο 24 του Συντάγματος αυτό μπορεί να γίνει σε δασικές εκτάσεις ενώ αν καεί μια δασική έκταση τότε αυτομάτως θα εμπίπτει στην παρ.3 του άρθρου 117 οπότε και αυτό θα ήταν αρνητικό για μια εγκατάσταση ΑΣΠΗΕ.

Το καταλάβατε;;;; Μα τι διαστροφικά μυαλά μπορεί να έχουν σκεφτεί κάτι τέτοιο;;

Μας δουλεύουν κυριολεκτικά όλοι αυτοί που έχουν πιάσει μια θεσμική καρέκλα είτε σε δημόσια υπηρεσία είτε στον δικαστικό χώρο είτε σε δημόσιο Πανεπιστήμιο. 


Μας λένε πως οι εμπρησμοί μπορεί να γίνονται από αυτούς που δεν θέλουν να εγκατασταθούν οι ΑΣΠΗΕ… οπότε εμείς ας τους προλάβουμε και ας βγάλουμε και μια απόφαση ώστε να μην έχουν την απαγόρευση της αναδάσωσης λόγω του άρθρου 117 παρ.3 του Συντάγματος  .

 Ναι ναι, όπως το διαβάσατε, μιλάμε για πλήρη παραλογισμό, ζούμε την πλήρη κατάπτωση της ανθρώπινης νοημοσύνης.

Επειδή δεν υπάρχει τύχη η ανόητη πρόφαση που προβάλλουν για την έκδοση μια τέτοιας απόφασης δεν ευσταθεί. Αυτό που πρέπει να ξέρουν οι πολίτες για το τι ισχύει τελικά για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών είναι ότι ο εμπρησμός δασικών εκτάσεων που έχουν επιλεγεί για τις ΑΣΠΗΕ βολεύει αποκλειστικά και μόνο τις εταιρίες που θέλουν να τις βάλουν διότι έτσι έχουν  εύκολη πρόσβαση , διότι πλέον δεν υπάρχουν δέντρα που έπρεπε να κοπούν οπότε κάμπτεται η άρνηση των δασαρχείων για την διάνοιξη δρόμων πρόσβασης καθότι οι ανεμογεννήτριες είναι τεράστιες σε μήκος ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ μειώνεται και το κόστος των έργων που απαιτούνται για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.


Η κατάπτυστη λοιπόν απόφαση του ΣτΕ , η περίφημη 2499/2012 είναι αυτή που έβαλε την ταφόπλακα στα δάση μας τα οποία καίγονται τα τελευταία χρόνια σε τόσο έντονο βαθμό καθιστώντας  κρανίου τόπο  όλη την χώρα, καταστρέφοντας χλωρίδα και πανίδα σε βαθμό επικίνδυνο για το περιβάλλον μας και πολλές φορές αφήνοντας πίσω ανθρώπινα θύματα .


Όταν ο πρωθυπουργός σε δημόσια δήλωσή του αναφέρει …» «Κάποια στιγμή θα καεί το δάσος, οπότε καλά κάνουμε και το χτίζουμε»

Πώς  ξέρει εκ των προτέρων τι θα συμβεί ή μήπως τελικά ξέρει;;;                     

Όταν υπουργός της Κυβέρνησης λέει τι να το κάνουν το παρθένο δάσος οι πολίτες όταν μπορούν να έχουν ένα μεγάλο τουριστικό ξενοδοχείο στην περιοχή τους ;;;

και δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να τους μαζέψει ε τότε Έλληνα αδελφέ μου καταλαβαίνεις τι μεγάλη προδοσία ζούμε.


Όμως δεν ανέφερα ΠΟΙΟΣ ή καλύτερα ΠΟΙΑ ήταν η εισηγήτρια της περίφημης απόφασης του ΣτΕ που άνοιξε την πόρτα στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Εισηγήτρια της απόφασης του ΣτΕ ήταν η  κ.Σακελλαροπούλου η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είδατε λοιπόν, όταν είσαι υπάκουος πώς παίρνεις και την κατάλληλη θέση;;;


Βλέπουμε λοιπόν μια πλήρη ταύτιση των λόγων και πράξεων όλων των ανωτέρω θεσμικών μηχανισμών σε ένα σχέδιο εξόντωσης της Πατρίδας μας. Όποιος δεν το βλέπει απλά δεν θέλει να το δει. 


Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να αναλάβουν την κυβέρνηση ΕΛΛΗΝΕΣ άνθρωποι οι οποίοι πρωτίστως σέβονται και αγαπούν τον ιερό αυτόν τόπο και δεύτερον έχουν ήθος και νόηση και δεν θα επιτρέψουν πλέον την συνέχιση της ανήθικης διαδικασίας παρασκευής άδικων νόμων.


Ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους αυτές οι μονάδες-ΑΝΘΡΩΠΟΙ και χρόνια τώρα μάχονται με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη προς όλους και όλα και δεν είναι άλλοι από τα μέλη της Ελλήνων Συνέλευσις που με Πρόεδρο τον Αρτέμη Σώρρα σφυρηλατούνται ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες για να αναλάβουν την διακυβέρνηση της Χώρας δείχνοντας για άλλη μια φορά στον πλανήτη πως μόνο οι ΕΛΛΗΝΕΣ μπορούν να επαναφέρουν την πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην ορθή της θέση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *