Γιορτή Δημοκρατίας ή γιορτή ολιγαρχίας;

Της Ευθυμίας Εφραιμίδου

Εδώ και 50 χρόνια κάθε 24 Ιουλίου γίνεται δεξίωση για την αποκατάσταση του Πολιτεύματος . Μια ημερομηνία ορόσημο στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος καθώς η περίοδος από την ημερομηνία αυτή και μετέπειτα καθιερώθηκε να λέγεται “ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ”.

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί αν οι Έλληνες γνωρίζουν πραγματικά την ιστορία τους. Ο χρόνος αμείλικτα περνά  οι άνθρωποι μεγαλώνουν και η μνήμη εξασθενεί. Αυτήν την διαδικασία λήθης μέσω του χρόνου εκμεταλλεύονται οι μηχανισμοί ελέγχου των ανθρώπων και όλα χάνονται σε μια δίνη αλλοίωσης και παραπληροφόρησης.

Πόσοι άραγε Έλληνες θυμούνται τι έγινε πραγματικά στις 24 Ιουλίου του 1974 και πόσοι άραγε έχουν πραγματικά την θέληση να μάθουν την ιστορική αλήθεια; Οι αριθμοί πραγματικά θα μας τρόμαζαν αλλά και ταυτόχρονα θα απαντούσαν γιατί η πατρίδα μας βρίσκεται σε αυτήν την δυσχερή κατάσταση την σημερινή χρονική περίοδο.

Μας λένε ότι στις 24/7/1974 έπεσε η “ΧΟΥΝΤΑ” πως έγινε αλλαγή του Πολιτεύματος αλλά δεν μας λένε πως απλά εκείνη την ημέρα έγινε «αλλαγή φρουράς»   με απλά λόγια «φύγε εσύ έλα εσύ».  Την ημέρα εκείνη μας έστειλαν τον «ΕΘΝΑΡΧΗ» επιβάλλοντας στον Ελληνικό λαό μια κομματοκρατία σε συνέχεια της ίδιας κομματοκρατίας των μεγάλων δυνάμεων από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους έως και τις ημέρες μας.  

Αποκατάσταση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ φωνάζουν οι πληρωμένοι κολαούζοι και κάποιοι φέτος έτρεξαν να γιορτάσουν μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον χώρο του Προεδρικού Μεγάρου, ο οποίος μόνο κάθε Κυριακή είναι ανοιχτός για τους «κοινούς θνητούς», χωρίς όμως πραγματικά να γνωρίζουν τι ακριβώς γιορτάζουν.

Φυσικά και δεν έγινε καμία αποκατάσταση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ διότι την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ποιος και τι μπορεί να την αντικαταστήσει αφού είναι μία και μοναδική και δεν είναι άλλη παρά η ίδια η δύναμη των πολιτών (ΤΟ ΚΡΑΤΤΕΙΝ ΤΩ ΔΗΜΩ).

Τόσα χρόνια μιλάμε για την “ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ” και αυτοί που χρησιμοποιούν τον όρο αυτό είναι οι ίδιοι οι συνεχιστές μιας επαίσχυντης ολιγαρχίας κομμάτων που λυμαίνονται τον πλούτο των Ελλήνων απαρχής του Κράτους μας. 

ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ πάντα οι ίδιοι. 

Ας κατανοήσουν λοιπόν οι Ελληνες Πολίτες ότι δεν υπάρχει ΜΕΤΑ-ΠΟΛΙΤΕΥΣΗ πάρα μόνο μια συνέχεια των κρατούντων όπου κάποιοι τοποθετημένοι, όπως ο Καραμανλής, που ήταν και το ΠΡΙΝ και έγινε και το ΜΕΤΑ, καταχράστηκαν τον πλούτο των ανθρώπων.  Αργότερα συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και τα δικά τους παιδιά  να  καταχρώνται και να βιάζουν τις ζωές των πολιτών με άνομους και ανήθικους νόμους που ψηφίζονται από τους ίδιους. Δεν είναι τυχαίο που τρία με τέσσερα τζάκια κυβερνούν τον ιερό αυτό τόπο χρόνια τώρα.

Κάποιοι θα πουν, μα έγιναν εκλογές και  εξελέγη η Νέα Δημοκρατία (την έκαναν και ΝΕΑ την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ γιατί φαίνεται υπήρχε και η παλιά) ως κυβέρνηση με ποσοστό 54%+. Μα πώς να μην βγει κυβέρνηση όταν οι μεγάλες δυνάμεις στέλνουν και επιβάλλουν ως Πρωθυπουργό κάποιον προστατευόμενο δικό τους και μάλιστα του δίνουν και το προεδρικό αεροπλάνο τους για να έρθει; Σημειολογικά να το δει κάποιος αντιλαμβάνεται την πονηριά. Μας επέβαλαν τον Καραμανλή ως η μόνη λύση μία μέρα μάλιστα μετά την διχοτόμηση της Κύπρου. Μιλάμε για ένα καλοστημένο σχέδιο των διεθνών παρα – κέντρων εξουσίας. 

Πώς δεν θα έβγαινε κυβέρνηση η ΝΔ όταν ο «ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ» φώναζε υστερικά «ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ή ΤΑΝΚΣ» γνωρίζοντας ότι  το ΚΚΕ θα νομιμοποιηθεί για να αποτελεί το δεκανίκι της κάθε κυβέρνησης μέσα στην βουλή καθώς δεν  ενδιαφέρει τους κόκκινους η εξουσία αλλά μόνο η πόλωση και ο εμπαιγμός των πολιτών; Πώς δεν θα έβγαινε αφού στηρίχθηκε και από αυτούς που στήριξαν την ΧΟΥΝΤΑ και μάλιστα πολλοί από αυτούς τοποθετήθηκαν σε θέσεις κλειδιά στην Δημόσια Διοίκηση αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από την ΝΔ;

Τώρα οι άνθρωποι έχουν στα χέρια τους τα εργαλεία για την απελευθέρωσή τους. Ένα από αυτά είναι η τεχνολογία, η τέχνη του λόγου(λογική), η οποία θα βγάλει στο φως την αλήθεια και όσο και αν κάποιοι αρνούνται να την δουν το φως της θα δυναμώνει συνέχεια τόσο πολύ που θα κάψει κάθε ψεύδος, κάθε δολιότητα, κάθε αντινόηση.

Είναι λοιπόν ο δίκαιος καιρός να μάθουν όλοι τι σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η οποία δεν είναι πολίτευμα αλλά το σύνολο των νόμων που απορρέουν από ένα αξιακό πανανθρώπινο σύστημα. Στην πραγματική δημοκρατία δεν υπάρχουν κόμματα παρά μόνο ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ  η οποία είναι η εκτέλεση  των αποφάσεων των πολιτών που εκδίδονται με άξονα την λογική, την ελευθερία και την δικαιοσύνη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *