Κ. Μητσοτάκης: «Τρύπες» στις αμυντικές δυνατότητες της χώρας

Του Πέτρου Ιακώβου

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια της δημόσιας ανοιχτής συγκέντρωσης και συνομιλίας του ΝΑΤΟ, στη 75η επετειακή Σύνοδο Κορυφής στην Ουάσιγκτον, παραχώρησε συνέντευξη στη Νάντια Σάντλοου (Nadia Schadlow), μέλος του Hudson Institute και πρώην αναπληρώτρια σύμβουλο της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. 

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης αυτής ο πρωθυπουργός της Ελλάδος έκανε την εξής δήλωση: 

«Παρέχουμε στην Ουκρανία ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια, 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό πακέτο που συμφωνήσαμε πριν από λίγους μήνες. Τα κράτη μέλη συνεισφέρουν όμως και στις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξετάσουμε τα κενά που έχει δημιουργήσει αυτό στις δικές μας αμυντικές δυνατότητες.». 

Το σχετικό απόσπασμα της δήλωσης του κ. Μητσοτάκη μπορούμε να το δούμε στο παρακάτω βίντεο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου, για το πώς απαντάει στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τον κατηγορεί ότι παραδέχθηκε στην συνέντευξη που έδωσε στην Νάντια Σάντλοου, ότι υπάρχουν κενά στην ελληνική άμυνα, με αφορμή την στήριξη της Ουκρανίας, απάντησε τα εξής:

«Μα δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Και θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να υπενθυμίσω, σε όλους αυτούς οι οποίοι διακινούν τέτοιου είδους παραπληροφόρηση, δύο δεδομένα.

Το πρώτο είναι ότι η Ελλάδα διαθέτει πλεονασματικό υλικό για να υποστηρίξει την Ουκρανία, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Και έχω πει πάρα πολλές φορές ότι σε καμία περίπτωση αυτές οι κινήσεις οι οποίες κάνουμε δεν θέτουν σε αμφισβήτηση την αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας. Άρα, επ’ αυτού δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία απολύτως δυνατότητα παρερμηνείας των δηλώσεών μου.

Θέλω επίσης να επισημάνω ότι ένα μέρος του υλικού το οποίο διαθέτουμε είναι υλικό το οποίο μπορεί να λήγει και σύντομα ως προς τις επιχειρησιακές του δυνατότητες και θα καταλήγαμε στο τέλος να πληρώναμε και χρήματα, επιπρόσθετα χρήματα, αρκετά, για να καταστρέψουμε το σχετικό υλικό».

Την δήλωση αυτή του κ. Μητσοτάκη μπορούμε να τη δούμε στο παρακάτω βίντεο:

Από τα παραπάνω αποδεικτικά στοιχεία αποδεικνύεται ότι ο κ. Μητσοτάκης διαψεύδει τον ίδιο τον εαυτό του, χωρίς καμία αιδώ, υπερθεματίζοντας προκλητικά ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως δυνατότητα παρερμηνείας των δηλώσεών του και φυσικά παραπλανεί τους Έλληνες πολίτες .

 Σε ότι αφορά το πρώτο σκέλος της απάντησής του στον Έλληνα δημοσιογράφο, ότι δηλαδή δώσαμε πολεμικό υλικό στην Ουκρανία από το πλεόνασμά μας, αναρωτιόμαστε από πού μας περίσσεψε αυτό το υλικό. 

Δεν μας κόστισε τίποτα;

Πόσο πολεμικό υλικό και τι είδους έχουμε στείλει μέχρι τώρα στην Ουκρανία;

Δεν είναι το υλικό αυτό περιουσία της Ελλάδος; 

Δεν ξοδεύτηκε δημόσιο χρήμα για να το αποκτήσουμε;

Για ποιο λόγο δεν δίνεται καμία αναφορά στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών;  

 Σε ότι αφορά το δεύτερο σκέλος της απάντησής του, ότι δηλαδή δίνουμε στην Ουκρανία πολεμικό υλικό που οι επιχειρησιακές δυνατότητές του λήγουν σύντομα, τον διαψεύδει το βίντεο που ακολουθεί, καθώς όπως βλέπουμε στο τέλος του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ουκρανίας, ευχαριστεί την Ελλάδα για την υποστήριξή της με το κατάλληλο πολεμικό υλικό, το οποίο φυσικά δεν μπορεί να είναι το πολεμικό υλικό του οποίου σύντομα θα λήξουν οι επιχειρησιακές δυνατότητες, όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός…

Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά εκτέθηκε μόνος του με την πρώτη δήλωσή του στην συνέντευξη με την Νάντια Σάντλοου και στην συνέχεια προσπάθησε να μαζέψει το θέμα, για το οποίο έχει ευθύνη εκτός από τον ίδιο όλη η κυβέρνηση, αλλά και όλα τα κόμματα της βουλής, τα οποία πέρα από τις φωνασκίες εντυπωσιασμού, δεν έχουν κάνει κάτι ουσιαστικό που να ανατρέπει την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία έχει εμπλακεί η χώρα μας με την συμμετοχή της σε ένα πόλεμο.

Η συνεισφορά μας σε έναν πόλεμο που δεν μας αφορά, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Ελλήνων πολιτών, ήταν από την αρχή ένα τεράστιο σφάλμα, διότι η Ουκρανία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε είναι μέλος του ΝΑΤΟ, άρα δεν είχαμε καμία υποχρέωση να πάρουμε μέρος.

Η χώρα μας χρειάζεται μία πραγματικά Ελληνική κυβέρνηση, η οποία να εκπροσωπεί την βούληση και τα συμφέροντα του συνόλου των πολιτών, να μην ελέγχεται από ξένα σκοτεινά κέντρα και να εξασφαλίζει την ασφάλεια, την ευημερία και την πρόοδό της.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *