Το Ελλάνιο έτος, η Πρωτοχρονιά, οι μέρες και οι μήνες του

Του Πέτρου Ιακώβου

Στις μέρες μας έχει καθιερωθεί στις περισσότερες χώρες του πλανήτη μας, στις 00:00, ώρα του μεσονυχτίου της 31ης Δεκεμβρίου, να γίνεται η αλλαγή του χρόνου, δηλαδή η έναρξη του νέου έτους. Κατά συνέπεια το ξημέρωμα της ημέρας που ακολουθεί, δηλαδή η 1η Ιανουαρίου, είναι η αρχή του νέου χρόνου, που ονομάζεται και πρωτοχρονιά. 

Αυτό το γεγονός υιοθετήθηκε από τον ρωμαίο δικτάτορα Γάϊο Ιούλιο Καίσαρα το 45 π.Χ., ο οποίος έδωσε εντολή στον Έλληνα αστρονόμο, Μαθηματικό και Φιλόσοφο Σωσιγένη τον Αλεξανδρινό να φτιάξει ένα ημερολόγιο με 12 μήνες, το οποίο θα ξεκινούσε την 1η Ιανουαρίου, (μέρα που είχαν αναλάβει τα καθήκοντά τους οι δύο ύπατοι του, άνδρες που αποτελούσαν την εκτελεστική εξουσία της Ρωμαϊκής Πολιτείας). Το ημερολόγιο αυτό ονομάστηκε με το όνομα του Καίσαρα ως Ιουλιανό ημερολόγιο.

Η διάρκεια του έτους του Ιουλιανού ημερολογίου βασίζεται σε μία πλήρη περιφορά κυκλικής τροχιάς, του πλανήτη μας γύρω από τον Ήλιο. Ο αριθμός των ημερών του κάθε έτους, στηριζόταν σε έναν τετραετή επαναλαμβανόμενο κύκλο, ο οποίος αποτελούνταν από τρία έτη των 365 ημερών και ενός έτους των 366 ημερών.

Έτσι ο μέσος όρος του αριθμού των ημερών ενός έτους του Ιουλιανού ημερολογίου ήταν 365,25 μέρες.

Το Ιουλιανό ημερολόγιο εφαρμοζόταν για 1627 χρόνια, όμως είχε παρατηρηθεί ότι κάθε 128 χρόνια έμεινε πίσω μία ολόκληρη μέρα.

Το γεγονός αυτό όμως μετατόπιζε την ημέρα του εβραικού και του χριστιανικού Πάσχα, που είχε καθιερωθεί, από τη εκκλησιαστική Α’ Οικουμενική Σύνοδο, η οποία έγινε το 325 μ.Χ., στη Νίκαια της Βιθυνίας, από τον ρωμαίο χριστιανό αυτοκράτορα Φλάβιο Βαλέριο Κωνσταντίνο (Flavius Valerius Constantinus), γνωστό ως «Μέγα Κωνσταντίνο», ως την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο από την εαρινή Ισημερία.

Έτσι το 1582 μ.Χ., ο Πάπας του Βατικανού Γρηγόριος, ο 13ος (ο ΙΓ’), έφτιαξε ένα νέο ημερολόγιο που πήρε και το όνομά του, ως Γρηγοριανό ημερολόγιο, στο οποίο, η πρωτοχρονιά παρέμεινε αυτή που είχε καθιερώσει το Ιουλιανό ημερολόγιο, όμως ο μέσος όρος του αριθμού των ημερών τροποποιήθηκε σε 365,2425 μέρες, αντί τις 365,25 μέρες που είχε το παλαιότερο του Ιούλιου Καίσαρος.

Το Γρηγοριανό – παπικό ημερολόγιο είναι αυτό που ισχύει στις μέρες μας, στις περισσότερες χώρες του πλανήτη μας.

Με μία πιο ερευνητική ματιά μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει καμία λογική στα ημερολόγια που καθιέρωσαν οι αποστάτες, ο δικτάτορας Ιούλιος Καίσαρας και ο Πάπας του Βατικανού, εάν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν οι «κουτσοφλέβαροι» και διάφοροι άλλοι παραλογισμοί αλλοίωσης του αριθμού των ημερών με τα δίσεκτα έτη στα οποία προσμετράται μία παραπάνω μέρα κάθε τέσσερα χρόνια για να διορθωθούν τα σφάλματα που προκαλούνται από τον μη ακριβή υπολογισμό της διάρκειας της ημέρας και των μηνών.

Έχοντας υπόψη ότι η Γεωμετρία ορίζει ότι ο τέλειος κύκλος έχει 360 μοίρες και όχι 365, ή 366, ούτε 365,25, ούτε 365,2425, αντιλαμβανόμαστε ότι το έτος αντιστοιχεί στον χρόνο που χρειάζεται η Γαία, να διαγράψει μία πλήρη κυκλική περιστροφή γύρω από τον Ήλιο και ότι οι μέρες δεν είναι τίποτε άλλο από τις μοίρες που διαγράφει ο πλανήτης μας γύρω από τον ζωοδότη μας Ήλιο και ο αριθμός τους φυσικά είναι ακριβώς 360.

Οι αριθμοί των μέσων ημερών σαν 365,5 ή 365,2425 στην ουσία στρεβλώνουν τις γεωμετρικές αρχές και μετατρέπουν τις κυκλικές τροχιές σε ελλειπτικές, εκτρέποντάς τες από την τελειότητα στην οποία τις έχει τοποθετήσει η δημιουργία.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι αποστατικές μέθοδοι στρεβλώνουν την αντίληψή μας για την άχρονη οντότητα του χρόνου, ή οποία είναι νομοτελειακή, δηλαδή είναι ενταγμένη με νόμους όρκους, στους τέλειους νόμους της Ελλάνιας δημιουργίας.

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι ακολουθήσαμε πιστά τα δόγματα και αποδεχθήκαμε αυτή την αλλοίωση της οντότητας του χρόνου, με ότι συνεπάγεται αυτό.  

Για να κατανοήσουμε για ποιο λόγο συμβαίνουν όλα αυτά, μπορούμε να μελετήσουμε τις 12 σελίδες του κειμένου που έχει γράψει ο Αρτέμης Σώρρας, με τίτλο «Κλέφτες του Χρόνου», το οποίο υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.aitherikigrafi.gr/kleftes-toy-xronoy

Ποια όμως και πότε ήταν η πρωτοχρονιά που γιόρταζαν οι πρόγονοί μας, πριν τις αποστατικές επεμβάσεις;

Οι πρόγονοί μας γιόρταζαν την πρωτοχρονιά του έτους, το ξημέρωμα που συμβαίνει το κοσμοσυμπαντικό γεγονός της επιτολής του Σειρίου, της σύγχρονης ανατολής της μήτρας του σύμπαντός μας, του Σείριου με τον Ήλιο μας που έχει το όνομα Απόλλων. Αυτό συμβαίνει μία φορά κάθε έτος το ξημέρωμα κάποιας μέρας στα τέλη του Ιουλίου, την ώρα που ανατέλλει ο Ήλιος μας.

Το γεγονός αυτό γιορτάζεται ως δρώμενο της Ιερής Ελλάνιας Δημιουργίας  σήμερα.

Μπορούμε να μάθουμε γι’ αυτό, παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο.

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι οι πρόγονοί μας γιόρταζαν την πρωτοχρονιά, μέσα στη θέρμη του καλοκαιριού, το ξημέρωμα της ημέρας και όχι μέσα στο παγωμένο καταχείμωνο και την σκοτεινιά της κρύας νύχτας που έχουν επιβάλει τους ανθρώπους να την γιορτάζουν οι αποστάτες.

Τελικά όμως ποιο είναι το πραγματικό έτος, πόσες μέρες έχει, πόσους μήνες έχει και πόσες μέρες έχει ο κάθε μήνας;

Την απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα την έχει δώσει ο Πρόεδρος του πολιτικού φορέα Ελλήνων Συνέλευσις, στο βιβλίο του «Γέννηση του Ανθρώπου», το οποίο μπορεί να μελετήσουμε διαβάζοντάς το, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://drive.google.com/file/d/11yZ90JCFGE6NoR80T_CEMlQIBVZCEXKc/view 

Παρατηρούμε λοιπόν ότι το πραγματικό έτος, το Ελλάνιο έτος, έχει 360 ημέρες και 13 μήνες, οι οποίοι διαχωρίζονται ως εξής:

Οι 12 μήνες έχουν 27 ημέρες, όσες ημέρες ολοκλήρωσης είναι οι περίοδοι κύκλου της ωορρηξίας της θήλυς ανθρώπου.

Ο 13ος μήνας είναι ο μήνας, (ένα μέρος του αντιστοιχεί στον σημερινό κατά κόσμο Αύγουστο), ο οποίος αρχίζει την ημέρα της Ελλάνιας πρωτοχρονιάς, το ξημέρωμα της επιτολής του Σειρίου και έχει 36 ημέρες.

Το Ελλάνιο έτος μπορούμε να το δούμε παραστατικά στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Παρατηρούμε επίσης ότι το Ελλάνιο έτος χωρίζεται σε 40 πλήρεις εννεάδες.

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτή η αποκοπή μας από την πληρότητα της δημιουργίας, μας έχει θέσει εκτός της φυσιολογίας που μας όρισαν οι θεοί δημιουργοί μας, με όλες τις βλαβερές συνέπειες που έχει επιφέρει αυτό στην ανθρωπότητα και το περιβάλλον της.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *