Του Αμφίμαχου
Το βράδυ της Κυριακής τις 30 Μαρτίου 2025, στην Ιερουσαλήμ, πόλη του Ισραήλ, έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδος Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν (Μπενιαμίν) Νετανιάχου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα σκηνικό, που περιείχε κάποια συμβολικά μηνύματα. Αποτελούνταν από το πανάρχαιο ελληνικό σύμβολο του εξάκτινου αστεριού με τα δύο γαλάζια ισόπλευρα τρίγωνα, που το ένα έχει την μία γωνία του προς τα πάνω και το άλλο με τη μία γωνία του προς τα κάτω, που το σύνολο τους σχηματίζουν τις έξη κορυφές σε ένα λευκό φόντο. Το σύμβολο αυτό το έχουν οικειοποιηθεί οι Ισραηλινοί και το ονομάζουν «μαγκέν Νταβίντ».
Μπροστά από το σύμβολο αυτό είχαν στηθεί εναλλάξ τρεις ελληνικές και τρείς ισραηλινές σημαίες, συνολικά έξι γαλανόλευκες σημαίες, (η σειρά των οποίων ήταν Ελληνική – Ισραηλινή – Ελληνική – Ισραηλινή – Ελληνική – Ισραηλινή) και μπροστά από αυτές ήταν οι δύο πρωθυπουργοί.
Χαιρετώντας ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, τον πρωθυπουργό της Ελλάδος του είπε τα εξής:
«Καλώς ήρθες πρωθυπουργέ, καλέ μου φίλε Κυριάκο. Εδώ είναι δύο γαλάζια και λευκά που συναντιούνται. Είμαστε δύο αρχαίοι λαοί. Οι ελεύθεροι πολιτισμοί μας ξεκίνησαν από την Αθήνα και την Ιερουσαλήμ. Έχουμε κοινές αξίες και μοιραζόμαστε σήμερα ένα κοινό συμφέρον, αλλά και κοινές προκλήσεις. Πιστεύω ότι πολλές ευκαιρίες βρίσκονται ενώπιον μας. Προσβλέπω στη συζήτηση μαζί σας.
Αλλάζουμε την Οικονομία της Ελλάδας. Διήλθαμε και εμείς από μία παρόμοια διαδικασία. Οι δεσμοί μας ενισχύονται διαρκώς. Γνωρίζω πολλούς Ισραηλινούς που πηγαίνουν στην Ελλάδα, που επενδύουν στην Ελλάδα, κάτι που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης. Ανυπομονώ για την ευκαιρία να συζητήσουμε τις προκλήσεις για την ασφάλεια, τις οικονομικές ευκαιρίες και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες για μία διαρκή ειρήνη στην περιοχή μας, κάτι που ξέρω ότι επιθυμείτε.
Από μία δημοκρατία στην Ανατολική Μεσόγειο προς μία άλλη δημοκρατία στην Ανατολική Μεσόγειο, καλώς ήρθες, φίλε.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός καταλήγοντας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ που τον δέχθηκε στην Ιερουσαλήμ.
Η συνομιλία των δύο πρωθυπουργών αποτελεί μία τρανταχτή απόδειξη της υποτέλειας της Ελλάδας στο Ισραήλ και τους εκπροσώπους του, ακόμη και από την εποχή που συστάθηκε το νεοελληνικό κράτος επί εποχής του μονάρχη Όθωνα.
Άλλωστε πριν ακόμη ιδρυθεί το Ισραηλιτικό κράτος, στις 14 Μαΐου του 1948, οι «Ελληνικές» κυβερνήσεις είχαν φροντίσει με νόμους να εγκαταστήσουν το Ισραήλ μέσα στη χώρα των Ελλήνων, ως κράτος εν κράτει.
Αυτό συνέβη επί κυβερνήσεως του Ελευθερίου Βενιζέλου 1917 (14 Ιουνίου 1917 – 4 Νοεμβρίου 1922), με τον νόμο 2456 «περί Ισραηλιτικών Κοινοτήτων», που ψήφισε η Ελληνική Βουλή και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α’ αριθ. Φύλλου 173, στις 2 Αυγούστου 1920.
Στο άρθρο 1 αυτού του νόμου η Ισραηλιτική Κοινότητα αναγνωρίζεται ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), δηλαδή ως κοινότητα που απολαμβάνει τα προνόμια κράτους!
Ακόμη και λίγο πριν το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, (ο οποίος έληξε επίσημα στις 2 Σεπτεμβρίου 1945) και ακόμη δεν είχε δημιουργηθεί το κράτος του Ισραήλ, με τον Αναγκαστικό Νόμο Α.Ν. 367 «Περί ανασυγκροτήσεως Ισραηλιτικών Κοινοτήτων», που ψήφισε η διορισμένη, από τον Αντιβασιλέα Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό, κυβέρνηση του Πέτρου Βούλγαρη Απριλίου 1945, (8 Απριλίου 1945 – 11 Αυγούστου 1945) και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α’ αριθ. Φύλλου 143, στις Ιουνίου 1945, δημιουργήθηκε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (Κ.Ι.Σ).
Στο άρθρο 1 αυτού του αναγκαστικού νόμου, αποφασίστηκε και διατάχθηκε, όπως η λειτουργία του Κ.Ι.Σ. συνεχίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2456/1920. Αυτό σημαίνει ότι και το ΚΙΣ θα λειτουργεί ως ΝΠΔΔ, έχοντας όλα τα προνόμια του κράτους, ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά όπως, τη μη καταβολή δασμών και φόρων στο Ελληνικό κράτος!
Να σημειώσουμε ότι το Κ.Ι.Σ, ως ΝΠΔΔ υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, που σκοπό έχει την προώθηση της Εβραϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Ιστορίας. Επιπλέον αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό τους Εβραϊκούς οργανισμούς και τις κοινότητες!
Τη φράση του Νετανιάχου προς τον Κ. Μητσοτάκη ότι «Είμαστε δύο αρχαίοι λαοί και έχουμε κοινές αξίες και κοινό ενδιαφέρον», είναι ανάξιο λόγου να τη σχολιάσουμε. Παρόλα αυτά διευκρινίζουμε ότι ο όρος Ισραήλ έκανε την πρώτη του εμφάνισή στην Ελλάδα το 1890 με την έγκριση του καταστατικού της εν Αθήνας «Ισραηλιτικής Αδελφότητας» στο ΦΕΚ αριθ. 101 στις 4 Μαΐου 1890, από την κυβέρνηση του Χαρίλαου Τρικούπη, (9 Μαΐου 1885 – 24 Οκτωβρίου 1890). Κατά συνέπεια δεν μπορούν οι Ισραηλίτες να θεωρηθούν πανάρχαιος λαός, καθόσον οι ίδιοι γράφουν ότι ο πατριάρχης τους Αβραάμ γεννήθηκε το έτος 1638 π.Χ., ενώ οι Έλληνες υπάρχουν στον τόπο τους εκατομμύρια χρόνια, όπως αποδεικνύεται από γραπτά δεδομένα και από χιλιάδες ανασκαφές που έχουν γίνει.
Σε ότι αφορά το σχόλιο του Νετανιάχου ότι «Γνωρίζω πολλούς Ισραηλινούς που πηγαίνουν στην Ελλάδα, που επενδύουν στην Ελλάδα», μας κάνει να αναρωτηθούμε γιατί και οι Έλληνες που κατοικούν στην Ελλάδα, δεν έχουν την ίδια οικονομική δυνατότητα να επενδύσουν οι ίδιοι στην ίδια τους την χώρα;
Το Ισραήλ έχει ιδρυθεί στα εδάφη της «Βρετανικής εντολής της Παλαιστίνης», οι οποία ήταν μία οντότητα των Βρετανών που είχε δημιουργηθεί την 1η Ιουλίου 1920 και τερματίστηκε μετά από 28 χρόνια, όταν τελικά δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ, στις 14 Μαΐου 1948.
Το κράτος του Ισραήλ δημιουργήθηκε με σκοπό να μετατραπεί σε τόπο συγκέντρωσης όσων θέλουν να δηλώσουν εβραίοι και θα επιθυμούν να πολιτογραφηθούν ως πολίτες του.
Κατά συνέπεια το κράτος του Ισραήλ ιδρύθηκε ως εστία της θρησκείας του Ιουδαϊσμού και δεν αποτελεί κράτος με εθνολογική συνέχεια και πολίτες, που να είναι ιθαγενείς του τόπου, στον οποίο στήθηκε το κράτος αυτό, εν αντιθέσει με την Ελλάδα, η οποία είναι εκ φύσεως κράτος των Ελλήνων αυτοχθόνων ιθαγενών.
Για τον λόγο αυτό ο αυτοχαρακτηρισμός των Ισραηλιτών, ως Έθνος, δεν έχει καμία ιστορική τεκμηρίωση, πέρα από αυτά που έχει γράψει το ιερατείο τους, για τους ίδιους.
Όταν λοιπόν μίλησαν στην πρόσφατη συνάντησή τους, οι κ.κ. Νετανιάχου και Μητσοτάκης, για κοινό συμφέρον των δύο χωρών, εννοούσαν και οι δύο το συμφέρον μόνο του Ισραήλ.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει, αφενός από την διαχρονική θέσπιση πολλών δεκάδων νόμων του Ελληνικού κοινοβουλίου, υπέρ των ισραηλιτικών κοινοτήτων, (ενώ σε αντιδιαστολή δεν έχει ψηφιστεί, ούτε μισός νόμος υπέρ των Ελλήνων που διαμένουν στην περιοχή εκείνη της Παλαιστίνης, από το Κνέσετ, δηλαδή το κοινοβούλιο του Ισραήλ), αφετέρου από τη θέση που πήρε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη υπέρ του Ισραήλ, στην σύρραξη μεταξύ της Παλαιστίνης και του Ισραήλ, όπως επίσης και από την αγορά οπλικών συστημάτων αεράμυνας της χώρας μας από Ισραηλινές εταιρείες, (εκτοξευτές πυραύλων PULS κ.α.), για τον αντιαεροπορικό θόλο της χώρας μας, αξίας περίπου 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Θα σημειώσουμε επίσης ότι δεν είναι μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ που στηρίζει το Ισραήλ, αλλά ανέκαθεν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, που ποτέ δεν έδωσαν ένα τέλος στη βαθιά δράση του Ισραήλ, που ενεργεί εναντίον των εσωτερικών θεμάτων της χώρας μας.
Μόνο ο πολιτικός φορέας του έθνους, Ελλήνων Συνέλευσις είναι αποφασισμένος να τερματίσει την δράση του Ισραήλ στα Ελληνικά πολιτειακά δρώμενα, και αυτό ακριβώς έχει καταγγείλει στην Ιδρυτική του Διακήρυξη, στην οποία αναφέρεται συγκεκριμένα ότι: «Το πολιτικό καθεστώς επέτρεψε σε οργανισμούς και συμβούλια ξένα Ελληνικών συμφερόντων να είναι ενταγμένα μέσα στον Κρατικό Μηχανισμό, απολαμβάνοντας ιδιαίτερα προνόμια από την Ελληνική Πολιτεία, καθώς επίσης να έχουν ενεργή συμμετοχή σε νευραλγικούς τομείς, όπως η οικονομία, η παιδεία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κλπ. ».
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ