Του Λεωνίδη Ιακώβου
Η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της στη σύνοδο που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι είναι η ώρα η Ευρώπη να συνειδητοποιήσει τις αδυναμίες της. «Ή τώρα γινόμαστε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης ή έχουμε χάσει το τρένο οριστικά».
«Αν η Ευρώπη δεν ξεφύγει από αυτό το μονοπάτι που έχει εγκλωβιστεί και είναι αναμφισβήτητα μονοπάτι παρακμής, τότε θα έχουμε οριστικά χάσει το τρένο. Αυτό θα αποφασιστεί εν πολλοίς σε μία εβδομάδα από τις εκλογές στη Γερμανία και λίγο αργότερα από τις εκλογές στη Γαλλία. Γιατί απαιτείται να ξεπεραστούν ριζωμένα ταμπού, να εκχωρήσουν οι χώρες εθνική κυριαρχία στον κεντρικό ευρωπαϊκό σχεδιασμό. Εκτός των άλλων, χρειαζόμαστε πλέον μία κοινή αντίληψη γι’ αυτό που ονομάζουμε άμυνα και στρατηγική».
Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε δηλώσει παλαιότερα ότι είναι ταμπού και το θέμα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με τους Τούρκους. Προφανώς πρέπει να γίνουμε πιο προοδευτικοί και να μοιραζόμαστε όλα τα δικά μας με τους γείτονες. Κατά την Ντόρα Μπακογιάννη η οποία διετέλεσε και υπουργός εξωτερικών, το να μοιράζουμε τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας μας είναι πολιτικά σωστό και θα πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για να διαπραγματευτούμε τα δικά μας και τα δίκαιά μας που είναι κατοχυρωμένα από το διεθνές Δίκαιο ούτος ή άλλος.
Πλέον έφτασε στο σημείο να προτρέπει την εκχώρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας σε έναν κεντρικό Ευρωπαϊκό σχεδιασμό όπου ουδείς γνωρίζει τι σχεδιάζει. Και αν κρίνουμε από την δικαιοσύνη και την ισότητα που διέπει τους Ευρωπαίους εταίρους μας, εάν γίνουμε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης το μέλλον θα είναι ζοφερό. Για εμάς.
Να αναφέρουμε για παράδειγμα την αντίδραση των εταίρων μας στην ‘εισβολή’ που έγινε στην Ουκρανία σε σύγκριση με την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Εδώ και πενήντα χρόνια η Τουρκία έχει κατεχόμενα στην Κύπρο, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης αλλά δεν κινήθηκε καμία διαδικασία για την Δίκαιη επίλυση αυτής της βάρβαρης εισβολής.
Αντιθέτως, καλούν τον Τούρκο πρόεδρο σε συνόδους για την λύση του Ουκρανικού προβλήματος και αγνοούν παντελώς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος ο οποίος, εντελώς εσφαλμένα, απογύμνωσε τον Ελληνικό στρατό και τα νησιά μας από πολύτιμο οπλισμό και τον έστειλε στην Ουκρανία μαζί με πακτωλό οικονομικής βοήθειας.
Όπως λέει και ο λαός μας, φωνάξαν τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα. Το ότι παραβιάζει τα σύνορά μας, άρα και της Ευρωπαϊκής ένωσης, τόσα χρόνια από αέρος και θαλάσσης το παραβλέπουν. Θα πουλήσουν στην Τουρκία και οπλισμό, αεροσκάφη Eurofighter και πυραύλους Meteor για να παραβιάζουν τα σύνορά μας πιο αποτελεσματικά.
Σε αυτήν την Ευρωπαϊκή ένωση θέλει η Ντόρα Μπακογιάννη να παραχωρήσουμε την Εθνική μας κυριαρχία. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης θα κάνουν μία win-win συμφωνία με την Τουρκία για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, βάζοντας χέρι οι βόρειοι εταίροι μας και κατ’ επέκταση τα σκοτεινά κέντρα που τους διοικούν, στον ορυκτό πλούτο που τώρα ανήκει στην χώρα μας, με μόνο χαμένο το Ελληνικό Έθνος.
Στην περίπτωση φυσικά που η Ευρωπαϊκή Ένωση ή οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης διαλυθούν, διότι τα ανομοιογενές μίγματα από την φύση τους τείνουν στον διαχωρισμό, και τα κράτη μέλη αυτονομηθούν, δεν θα έχει κανένα κράτος πρόβλημα, πλην της χώρας μας η οποία θα κληρονομήσει την γείτονα Τουρκία στο Αιγαίο αφού θα έχει αποκτήσει δικαιώματα συνεκμετάλλευσης και όχι μόνο.
Και θα τα πράξουν όλα αυτά χωρίς κανένα ενδοιασμό γιατί κατά πρώτον η Τουρκία δεν είναι υπερδύναμη όπως η Ρωσία για να κινδυνεύουν και δεύτερον που είναι πιο σημαντική και βαθύτερη αιτία, γιατί αδιαφορούν για την Ελλάδα και εποφθαλμιούν τον πλούτο της.
Για την ακρίβεια ζηλοφθονούν την Ελλάδα γιατί η Ελλάς και ο Έλλην Άνθρωπος πήρε όλο το ανθρώπινο γένος και το έστησε στα πόδια του. Του έδωσε απλόχερα τον πολιτισμό, την φιλοσοφία, τα μαθηματικά, τις τέχνες, την ιατρική, την γλώσσα, τον τρόπο που πρέπει να ζει, τις Αξίες και τις Αρχές που πρέπει να διέπουν την ύπαρξή του για να χαρακτηρίζεται Άνθρωπος. Επειδή δεν μπορούν να δημιουργήσουν κάτι ανώτερο από το Ελληνικό ιδεώδες που έλαβαν και τους χαρακτηρίζει η αγνωμοσύνη, πολεμούν το Έθνος που τους ευεργέτησε.
Με βάση τα προαναφερθέντα, η μόνη χώρα μέλος της ΕΕ που θα έπρεπε τουλάχιστον να την ανησυχεί μία τέτοια εξέλιξη είναι η Ελλάδα και η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη μόνο υποψίες θα έπρεπε να κινεί για το τι και ποιανού συμφέροντα εξυπηρετεί. Εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι το σχέδιο εξελίσσεται μεθοδικά στην χώρα μας εδώ και χρόνια, αρχής γενομένης με την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη στην ορκωμοσία του Κάρολου Παπούλια όπου ανέφερε χωρίς αιδώ ότι «τα Εθνικά σύνορα και ένα μέρος της Εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν, χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας της διευρυμένης Ευρώπης.
Συντεταγμένα με την κ. Μπακογιάννη αλλά με πιο ήπιες δηλώσεις και ο Κωνσταντίνος Τασούλας δήλωσε κατά την ορκωμοσία του:
« Οι πολιτικές διεργασίες πλέον γίνονται σε ένα ασυνήθιστα αβέβαιο διεθνές πολιτικό περιβάλλον όπου οι μεταπολεμικές παραδοχές σχέσεων και ισορροπιών δοκιμάζονται και ήδη μετατοπίζονται ανησυχητικά. Ο ρυθμός του κόσμου δεν φαίνεται να συνεχίζει ο ίδιος και μια στοίβα σπασμένες εικόνες παίρνουν την θέση του».
Η Ευρωπαϊκή ένωση αρχικά ιδρύθηκε σαν Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ), με σκοπό την διευκόλυνση σε οικονομικά και εμπορικά ζητήματα μεταξύ των μελών κρατών. Εξελίχθηκε στην σημερινή Ευρωπαϊκή ένωση και τώρα μιλάνε για Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης χωρίς οι διεργασίες της μετάλλαξης αυτής να είναι γνωστές στους Πολίτες των κρατών, και τουλάχιστον στην χώρα μας η δυνατότητα επιλογής απευθείας από τους πολίτες να είναι ανύπαρκτη.
Βλέπουμε τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας να είναι έτοιμος να παραδώσει Εθνική κυριαρχία είτε στην Ευρωπαϊκή ένωση είτε στην Τουρκία με την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, και ποιος ξέρει τι άλλο θα προκύψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα του Ελληνικού Έθνους που μπορούν και πρέπει να τα προασπιστούν.
Σύμφωνα με την Νομολογία του ΟΗΕ κάθε εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας προς οποιονδήποτε είναι παράνομη και δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να γίνει αποδεκτή.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ