Κλιματική Αλλαγή: Ένα αφήγημα με πολλα κενά

Του Χαράλαμπου Χαριτόπουλου

Οι έντονες προσπάθειες δημιουργίας εγκαταστάσεων με ηλιακούς συλλέκτες, ανεμογεννήτριες καθώς και η ταυτόχρονη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται στην πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε παγκόσμια κλίμακα, εκτελούνται υπέρ του αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Υπάρχουν όμως διάφοροι παράγοντες που ίσως διαταράξουν την προγραμματισμένη μετάβαση, διότι αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά οι ανάγκες και η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας. Τα διάφορα κέντρα δεδομένων χρειάζονται περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια, όπως για παράδειγμα αυτά για την τεχνητή νοημοσύνη.   

Αυτό αναγκάζει κάποιες εταιρείες παραγωγής ενέργειας να επανεξετάσουν τις ημερομηνίες κατάργησης των σταθμών που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια με ορυκτά καύσιμα.

Για ακόμη μία φορά εμφανίζεται το θέμα με τα ορυκτά καύσιμα και εδώ γεννάται το ερώτημα αν το ζητούμενο είναι η κατάργησή τους για λιγότερη μόλυνση και καθαρότερο περιβάλλον. Είναι αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο; 

Η απάντηση δίνεται από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε το πολυτεχνείο της Κρήτης, όπου σε αυτήν αναφέρεται πως το διοξείδιο του άνθρακα δεν επιρεάζει καθόλου την κλιματική αλλαγή και ότι κάθε φορά που είχαμε ξηρασία αυτό ανέβαινε διότι είναι απαραίτητο για την δημιουργία ζωής!

Επίσης η έρευνα αναφέρει ότι για διάστημα 25.000 ετών, υπήρχε στον πλανήτη μας αυξημένη θερμοκρασία σε σχέση με την σημερινή κατά τρεις βαθμούς, όμως τότε δεν έλιωσαν οι πάγοι. Με ποια λογική άραγε θα λιώσουν σήμερα; Άλλωστε η κλιματική αλλαγή είναι κάτι που συνέβη 102 φορές στα τελευταία 10.000 χρόνια λέει η ίδια έρευνα.

Τα στοιχεία περί κλιματικής αλλαγής που παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν τους πολίτες, μεθόδευσαν και την επιβολή  περιβαλλοντικού τέλους που πληρώνουν αδίκως οι πολίτες. Αυτό είναι ουσιαστικά η πολιτική βούληση που κυριαρχεί σε όλο τον πλανήτη.

Θα παραθέσω σχετικά ένα μικρό κομμάτι από τις προγραμματικές δηλώσεις της Ελλήνων Συνέλευσις η οποία αναφέρει ότι είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, που θα είναι υψηλών προδιαγραφών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια αλλά και απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον. 

Σεβασμός προς το περιβάλλον σημαίνει απόλυτη ταύτιση του ανθρώπου με αυτό, το οποίο είναι ουσιαστικά ο ίδιος του ο εαυτός.

Υγιές περιβάλλον σημαίνει ταυτόχρονα υγεία για τον άνθρωπο. Οποιαδήποτε μόλυνση, παρέμβαση ή καταστροφή του, έχει άμεσο αντίκτυπο και συνέπειες στην υγεία του.

Ο άνθρωπος τοποθετήθηκε ως νοήμων σε αυτό για να μπορέσει να εμφανίσει την δημιουργικότητά του, μέσα στη φυσιολογία του που είναι η ίδια του η φύση.

Αυτά αναλύονται με μοναδικό τρόπο από τον Κύριο Αρτέμη Σώρρα που είχε δηλώσει:

Επί τη ευκαιρία, ας αναλογιστούμε τι είδους ηγέτες επιθυμούμε πραγματικά να άρχουν επί του πλανήτη μας;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *