Η εξωτερική πολιτική της χώρας μας πνέει τα λοίσθια με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό

Του Λεωνίδη Ιακώβου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στην σύνοδο κορυφής για δράση στον τομέα τεχνητής νοημοσύνης στο Παρίσι. Στο Μέγαρο των Ηλυσίων συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και συνομίλησαν για μια ώρα όπου και πραγματοποιήθηκε συνολική επισκόπηση των ελληνογαλλικών σχέσεων.

Συζητήθηκαν ακόμη θέματα ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας με έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη και θέματα άμυνας, όπου οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι χρειάζεται αυξημένη δημοσιονομική ευελιξία στα κράτη-μέλη που θέλουν να επενδύσουν στην άμυνα.

Συζήτησαν επίσης, για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέτει στον Γάλλο πρόεδρο το ζήτημα της πιθανής πώλησης των πυραύλων Meteor στην Τουρκία.

Βλέπουμε για ακόμα μία φορά ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας μας πνέει τα λοίσθια με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό να μη μπορεί να πάρει μια διαβεβαίωση από τον Γάλλο πρόεδρο, πρόεδρο υποτίθεται μιας συμμάχου και συν-εταίρου  χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την αποτροπή της πώλησης των πυραύλων meteor στην Τουρκία.

Το πολύ έντεχνα στημένο προφίλ του κ. Μητσοτάκη, από τα συστημικά ΜΜΕ ως παγκόσμιο ηγέτη και αξιόλογο συνομιλητή για θέματα τεχνολογίας και των Ελληνογαλλικών σχέσεων, καταρρέει εκ’ του αποτελέσματος, φανερώνοντας την γύμνια του βασιλέως και την ανικανότητά του να σταματήσει την πώληση οπλικών συστημάτων στην γείτονα χώρα, η οποία ενεργεί εχθρικά προς την χώρα μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Τουρκία διατηρεί κατεχόμενα εδάφη στην Κύπρο, έχει θέσει Casus Belli στην χώρα μας για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, επιβουλεύεται το μισό Αιγαίο και θεωρεί ότι της ανήκουν τα Ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σημειωτέων ότι οι πύραυλοι Meteor κατασκευάζονται από μία Ευρωπαϊκή κοινοπραξία  εταιρειών, την MBDA, στην οποία συμμετέχουν εταιρείες από την Μ. Βρετανία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία. Όλες Ευρωπαϊκές χώρες και εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εν τέλει όταν υπάρχει δυνατότητα πώλησης, οι πανευρωπαϊκές αξίες που τόσο πολύ επισημαίνονται από όλους, εγχώριους και εξωγενείς πολιτικούς αγύρτες, γίνονται κούφιες λέξεις και απορρίπτονται στον κάλαθο των αχρήστων αρκεί να γίνει η δουλειά και να αυξηθούν τα κέρδη.

Και θα κλείσω με τα δευτερεύοντα, γιατί περί αυτού πρόκειται όσων αφορά την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αναρωτώμενος αν η Ρωσία δεν ήταν αυτόνομη και δεν είχε την δική της πολεμική βιομηχανία, θα της πωλούσαν άραγε οι εταίροι μας οπλικά συστήματα στον πόλεμο με την Ουκρανία; Γιατί όπως φαίνεται οι σύμμαχοί μας είναι απέναντι με την Ρωσία μόνο επειδή θεωρούν ότι κινδυνεύουν άμεσα οι ίδιοι. Τότε ναι. Πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των μελών κρατών.

Το πρωτεύων που πρέπει όμως να μας απασχολεί είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Έθνους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνοντας σχεδόν μισό δισεκατομμύριο για αγορά αμυντικού εξοπλισμού από την Γαλλία θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, να εξασφαλίσει ότι δεν θα δοθεί αντίστοιχος εξοπλισμός στην γείτονα χώρα ώστε να έχουμε την ικανότητα της διαφύλαξης των Ελληνικών,  Ευρωπαϊκών εντέλει, συνόρων από την πραγματοποίηση των Τουρκικών απειλών.

Αντί αυτού δεν ετέθει κανένας περιορισμός με αποτέλεσμα να τρέχουμε για μία ακόμη φορά εκ’ των υστέρων να καλύψουμε την ανικανότητα(;) των πολιτικών μας, παρακαλώντας πάλι τους εταίρους μας για τα αυτονόητα των Εθνικών μας συμφερόντων.

Οι κατέχοντες την κυβερνητική εξουσία είτε είναι ανίκανοι να αντιληφθούν την επόμενη κίνηση στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, είτε είναι αδιάφοροι ώστε να το πράξουν, είτε πράττουν με ίδιων όφελος ακόμη και αν είναι απέναντι από τα συμφέροντα της πατρίδας. Σε κάθε περίπτωση είναι σίγουρα επικίνδυνοι για το Έθνος.

Η εξωτερική πολιτική είναι ένας νευραλγικός τομέας για την ευημερία ενός Έθνους για να επιτρέπεται να την διαχειρίζονται πολιτικοί που είναι ανίκανοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Είναι ένας συνεχόμενος αγώνας διεκδίκησης των Δικαίων και των Δικαιωμάτων του Έθνους, ακόμα και των αυτονόητων που κάποιες επεκτατικές χώρες θέλουν να βάλουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η εξασφάλιση των Δικαίων του Έθνους δεν δύναται να επαφίεται στην καλή θέληση και στο φιλότιμο μιας σύμπραξης εταιρειών. Το είδαμε ότι δεν λειτουργεί ούτε με κράτη-εταιρείες κατά την επιβολή των μνημονίων. Όπως επίσης βλέπουμε ότι οι πολιτικοί που ψήφισαν τότε τα κατάπτυστα μνημόνια, κλείνουν τώρα συμφωνίες δισεκατομμυρίων χωρίς να κάνουν χρήση των διαπραγματευτικών δυνατοτήτων που απορρέουν από αυτές ώστε να διασφαλιστεί το Εθνικό συμφέρον.

Η αλήθεια είναι ότι για να υπάρξει ανάταση του Ελληνικού Έθνους θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι Πολίτες και να γίνει αντικατάσταση των πολιτικών που είναι υπεύθυνοι για την δυσμενή θέση που βρίσκεται τώρα η χώρα.Ο ανθρωποκεντρικός πολιτικός φορέας της Ελλήνων Συνέλευσις, με τις κατατεθειμένες στο Άρειο Πάγο Προγραμματικές της Δηλώσεις μπορεί να εγγυηθεί την ορθή λειτουργία της εξωτερικής πολιτικής, αλλά και της δίκαιης διακυβέρνησης του τόπου με στόχο πάντα την ανέλιξη του ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δούμε την πραγματικότητα και την Αλήθεια με αποδεικτικές διεργασίες για να καταλάβουμε το μέγεθος της προδοσίας που βιώνουμε ως Έθνος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *