Η Eurostat ευτελίζει πλήρως το Υπουργείο Οικονομικών

Του Δήμου Δημαρέση

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου δημοσιεύθηκαν παράλληλα 2 ανακοινώσεις από δημόσιες αρχές που βρίσκονταν σε πλήρη αντίθεση μεταξύ τους.

Οι 2 αυτές ανακοινώσεις προέρχονται από την Eurostat και από το Υπουργείο Οικονομικών.

Από την μία μεριά η Ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία (Eurostat), που πραγματοποιεί ανά 2 έτη έρευνα δημοσιοποιώντας στοιχεία σχετικά με τους κατώτατους μισθούς των χωρών της Ε.Ε. και από την άλλη ένα δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «περισσότερος πλούτος, δικαιότερη κατανομή».

Οι δείκτες των κερδών στον επιχειρηματικό τομέα της Ελλάδας και σε άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. με το ύψος του κατώτατου μισθού και την αγοραστική δύναμη που παρέχει αποδεικνύουν πως όντως υπάρχει περισσότερος πλούτος αλλά η κατανομή είναι άδικη.

Οι αριθμοί που παρουσιάζει η Eurostat είναι η πραγματικότητα και η αλήθεια που εκθέτουν ανεπανόρθωτα την έντεχνα ωραιοποιημένη ανακοίνωση του Υπουργείου.

Η Ελλάδα έχει από τους χαμηλότερους κατώτατους μισθούς με συνέπεια την χαμηλότερη θέση στην αγοραστική δύναμη, πίσω από την Τουρκία και την Σερβία.

Η κυβέρνηση παρουσιάζει μία πλασματική εικόνα του θέματος καθώς δεν επιθυμεί να αναλάβει τις ευθύνες της και ούτε φέρει την πολιτική βούληση να βελτιώσει την κατάσταση. Η οικονομική στρατηγική των κομματικών κυβερνήσεων από τα χρόνια της μεταπολίτευσης ως σήμερα διέλυσε την Ελληνική βιομηχανία εξαλείφοντας την δυνατότητα για υψηλούς μισθούς.

Οι κυρίαρχοι τομείς που στηρίζουν την Εθνική οικονομία είναι ο τουρισμός και το λιανεμπόριο. Όσες πολυεθνικές εταιρείες επενδύουν στην χώρα αποζητούν το μέγιστο δυνατό κέρδος και δεν δίνουν τόπο στην εγχώρια παραγωγή ούτε στην μισθολογική αποδοτικότητα.

Το μεγαλύτερο αγκάθι είναι η φορολογία, έμμεση και άμεση όπου επιβάλλεται σε κάθε προϊόν και υπηρεσία. Από είδη πρώτης ανάγκης σε super market, σε λογαριασμούς κοινής ωφελείας, σε καύσιμα. Οι δυσβάσταχτοι φόροι των επιχειρήσεων μικρών, μεσαίων, μεγάλων. Οι συνεχείς και υψηλά αυξανόμενες υποχρεώσεις που καλούνται όλοι οι επαγγελματίες και μισθωτοί να καλύψουν. Παράλληλα οι πανάκριβες ασφαλιστικές εισφορές, ο συνεχής πληθωρισμός, το ακριβό κόστος διαβίωσης και το κράτος που δεν στηρίζει τον πολίτη συντελούν στον οικονομικό μαρασμό και στην μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων.

Μόνο με την αλλαγή του πολιτικού συστήματος που μπορεί ο ίδιος ο άνθρωπος να φέρει θα απογειωθεί η οικονομία της Ελλάδας με ένα σχέδιο που θα αποφέρει πραγματική ανάπτυξη, φορολογική δικαιοσύνη με ανταποδοτικότητα στον πολίτη και θα βελτιώνει συνεχώς το βιοτικό επίπεδο της κοινωνίας, την ισότητα των ευκαιριών και τις δίκαιες μισθολογικές απολαβές με ορθή κατανομή πλούτου.

Η εργασία και η δουλειά είναι 2 εντελώς διαφορετικές και ασύνδετες έννοιες μεταξύ τους. Η εργασία αφορά το αντικείμενο που ο άνθρωπος κάνει και επιθυμεί βάση των ικανοτήτων και σπουδών του, ενώ η δουλειά αφορά την ευκαιριακή ενασχόληση που ασκεί με σκοπό να διαβιώσει καθώς δεν έχει άλλη επιλογή. Προκειμένου να βιοποριστεί ο άνθρωπος υποχρεώνεται να «δουλεύει» θέτοντας τον εαυτό του σε συνεχή ψυχολογική πίεση με κρίσιμα επακόλουθα για την υγεία του.

Επομένως κρίνεται αναγκαία η θεμελίωση ενός νέου πολιτικού συστήματος που θα συντελεί για την συνεχή βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών ενώ θα διανέμει τον πλούτο δίκαια με ισορροπία εξασφαλίζοντας την ευημερία του συνόλου.

Στο πρόγραμμα του Πολιτικού Φορέα Ελλήνων Συνέλευσις ορίζεται πως η εργασία θα παρέχεται σε όλους ανεξαιρέτως με την αρχή της Ισοπολιτείας να διασφαλίζει πως οι πολίτες θα αντιμετωπίζονται ισότιμα ενώ η σχέση μεταξύ αυτών και της πολιτείας θα είναι αμοιβαία και όχι μονομερής, όπως συμβαίνει σήμερα από τις τοξικές κομματικές κυβερνήσεις που εξυπηρετούν το ίδιο όφελος αντί της οικονομικής και πνευματικής ανέλιξης της κοινωνίας.

Οι συνθήκες εργασίας με διακυβέρνηση Ελλήνων Συνέλευσις θα σέβονται το ανθρώπινο δυναμικό ενώ η αμοιβή θα είναι η τελική συνιστώσα παραγωγικότητας και ποιότητας εργασίας.

Ταυτόχρονα δεν μπορεί να απουσιάζει η ασφαλιστική κάλυψη και συνταξιοδότηση των εργαζομένων που οφείλει να παρέχει η πολιτεία με την ίδρυση ενός υγιούς ασφαλιστικού φορέα που θα λειτουργεί με πλήρη ανταποδοτικότητα. Το ταμείο θα είναι αυτοδιοικούμενο και θα πραγματοποιεί κερδοφόρες επενδύσεις ώστε να κερδίζουν πάντα οι μέτοχοί του, οι συνταξιούχοι.

Όλα τα ασφαλιστικά ταμεία αφού ελεγχθούν οικονομικά, θα εξυγιανθούν και θα τεθούν σε λειτουργία προς όφελος των πολιτών.

Τέλος η Ελλήνων Συνέλευσις έχει προσχεδιάσει ώστε το 50% του κατώτατου μισθού να καλύπτει πλήρως όλες τις βιοτικές ανάγκες μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης, εξαλείφοντας πλήρως το φαινόμενο του μισθού που εξανεμίζεται στις πρώτες 10 ημέρες του μήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *