Του Πέτρου Ιακώβου
Στις 17 Φεβρουαρίου 2025, σε δύσβατη περιοχή του μικρού χωριού Περαχώρα, το οποίο απέχει περίπου 5,5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πόλη του Τυρνάβου, του νομού Λάρισας της Θεσσαλίας, βρέθηκε η σορός 39χρονου άνδρα. Πρόκειται για τον Βασίλη Καλογήρου, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τις 30 Δεκεμβρίου 2024.
Τον νεκρό αναγνώρισε η μητέρα του Σοφία Αποστολάκη – Καλογήρου, εισαγγελέας εφετών Λάρισας, η οποία είχε αναλάβει υπηρεσιακά την αρμοδιότητα, να εποπτεύσει στην έρευνα της υπόθεσης της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, όπου είχαν χάσει την ζωή τους 57 άνθρωποι, στις 28 Φεβρουαρίου 2023.
Μία μέρα πριν την κηδεία του γιού της, στις 18 Φεβρουαρίου, η Σοφία Καλογήρου ανάρτησε στο προφίλ του λογαριασμού της, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφία του παιδιού της, στην οποία φαίνεται ο νεαρός καθισμένος σε καρέκλα κάποιου αναψυκτηρίου, να υψώνει ένα ποτήρι με ποτό, και πάνω από τη φωτογραφία αυτή, να γράφει: «Στην υγεία σας! Είμαι ο Βασίλης που ψάχνατε. Εγώ με τη Χάρη του Θεού βρήκα τον Παράδεισο και βλέπω τον Χριστό που τόσο αγαπώ. Εσείς που με πετάξατε στα βουνά με τα άγρια ζώα καθώς και το κακόψυχο αφεντικό σας, άραγε τι τέλος θα έχετε;».
Αυτή η ανάρτηση της μητέρας του Βασίλη Καλογήρου, περιέχει σαφείς υπαινιγμούς για εγκληματική ενέργεια κατά του γιού της, από κάποιους που τους θεωρεί υπεύθυνους, που όμως δεν τους κατονομάζει!
Θα πρέπει να έχουμε υπόψη όμως, ότι εκτός από μάνα που βίωσε την μεγαλύτερη απώλεια, την απώλεια του παιδιού της, έχει και μία σπουδαία θεσμική ιδιότητα: είναι εισαγγελέας εφετών.
Κάποιες από τις αρμοδιότητες που έχει, ως ισόβιος, (κατά το άρθρο 88 του Συντάγματος της Ελλάδος), δικαστικός λειτουργός, είναι οι εξής:
Διευθύνει και εποπτεύει την προανάκριση. Ασκεί εν ονόματι του Κράτους τις κατηγορίες και τις ποινικές διώξεις. Εκπροσωπεί την πολιτεία ενώπιον του δικαστηρίου και προΐσταται των διωκτικών αρχών, (Αστυνομίας, Τελωνείου, Λιμενικού, Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κ.α.). Επίσης αρχειοθετεί αγωγές, μηνύσεις και ποινικές διώξεις σε υποθέσεις εγκλημάτων.
Για τους λόγους αυτούς, η ανάρτηση της κα. Σοφίας Καλογήρου, δημιουργεί αρκετά ερωτήματα που βασανίζουν πλέον την κοινή γνώμη. Μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, αναζητά πλέον την αλήθεια, για το συγκλονιστικό αυτό γεγονός.
Γνωρίζει πράγματι η κα. Καλογήρου, ποιοι είναι αυτοί που σκότωσαν τον γιό της και «τον πετάξαν στα βουνά», όπως αναφέρει στην ανάρτησή της;
Από την θέση της ως λειτουργός της δικαιοσύνης και του δικαίου, αλλά κυρίως ως μάνα που έχασε το παιδί της, δεν θα έπρεπε να κατονομάσει ποιοι είναι αυτοί που συμμετείχαν στην διάπραξη του αποτρόπαιου εγκλήματος και ποιο είναι αυτό «το κακόψυχο αφεντικό» τους τελικά; Γιατί λοιπόν δεν το κάνει;
Τι μπορεί να φοβάται και ποιόν, η κα. Καλογήρου;
Υπάρχει εμπλοκή ισχυρών προσώπων, (πολιτικών ή θρησκευτικών παραγόντων), που αποτρέπουν την αποκάλυψη της αλήθειας;
Για ποιο λόγο δεν τους κατονομάζει, τι άλλο έχει να χάσει;
Πώς γίνεται ένας άνθρωπος μετά την απώλεια του παιδιού του, να στηρίζει τη δύναμη του στη πίστη και όχι στην αποκάλυψη της αλήθειας για ένα τόσο στυγερό έγκλημα;
Πώς γίνεται μία εισαγγελική λειτουργός, που έχει δώσει όρκο να υπηρετεί τη δικαιοσύνη και το δίκαιο, που έχει μιλήσει ανοιχτά για τη συγκάλυψη στα Τέμπη, να μην προχωρά στην περίπτωση του γιού της, σε αποκαλύψεις της αλήθειας;
Εάν υπάρχει κάτι σκοτεινό σε αυτή την υπόθεση, τότε δεν είναι απλώς οικογενειακή τραγωδία, αλλά ένα τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα, που δείχνει πώς «κρατούνται» με δεμένα χέρια οι λειτουργοί της δικαιοσύνης σε αυτή την χώρα ή πως συμβαίνει να αποχωρούν, βγαίνοντας στην σύνταξη, από μεγάλες υποθέσεις που τους έχουν ανατεθεί…
Σε μία πολιτεία δικαίου οι Αξίες, οι Αρχές και οι Πολιτειακοί νόμοι της Πολιτείας και κατά συνέπεια της Δημοκρατίας, είναι αδιαπραγμάτευτες και εκτελούνται στην ακρίβεια, όπως ακριβώς έχουν γραφτεί και περιλαμβάνονται στην Ιδρυτική Διακήρυξη του πολιτικού φορέα της Ελλήνων Συνέλευσις, από τον πρόεδρό της κ. Αρτέμη Σώρρα.
Ο Αξίες και οι Αρχές μπορούν να διαβαστούν εδώ.
Όταν λοιπόν η δράση των ανθρώπων και των λειτουργών του κράτους, δεν διέπονται από Αξίες όπως, η Δικαιοσύνη, η Ανδρεία και η Αλήθεια, ή Αρχές όπως, η Ισονομία, η Ισοπολιτεία, η Διανεμητική και η Διορθωτική Δικαιοσύνη, τότε δεν μπορεί να υπάρξει Πολιτεία δικαίου, ούτε Πολίτες, ούτε Πολιτισμός, διότι επικρατεί ο φόβος και το έγκλημα, που πηγάζει από ένστικτα που προκαλεί η οντολογική λήθη και οι σκοτεινοί νόμοι του Χάους.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ